Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Eğitim

Tepebaşı Belediyesi İklim İzcileri Programı

✍️ Haber Merkezi 📅 17 Ocak 2024 19:00 👁️ 65 görüntüleme

Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği İklim İzcileri programına katılan çocuklar, izcilik ve doğa eğitimine devam ediyorlar.

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı çerçevesinde, çocuklara doğa, çevre ve iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmayı amaçlayan "İklim İzcileri" programını sürdürüyor. Program, çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik ve takım çalışması gibi becerileri geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, izcilik eğitimi de programın önemli bir bileşeni olarak sunuluyor.

Ocak ayında Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda düzenlenen eğitimler, katılımcılar tarafından oldukça verimli bir şekilde geçti. Program, çocuklara sadece çevre bilinci kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda kişisel ve sosyal becerilerini de güçlendirmelerine olanak tanıyor. İklim İzcileri, hem doğa dostu alışkanlıklar geliştirmeyi öğreniyor hem de toplumsal sorumlulukları konusunda bilinçleniyor.

Tepebaşı Belediyesi'nin bu önemli inisiyatifi, gelecek nesillerin sürdürülebilir bir dünya için bilinçli ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. İklim İzcileri Programı, çocuklara çevreyle uyumlu bir yaşam tarzını benimsemeleri konusunda ilham verici bir deneyim sunuyor.

Programa katılan çocuklar Ocak ayında düzenlenen çalışmalarda izci marşlarını öğrendi, marş eşliğinde yürüyüş çalışması yaptı. Eğlenceli ve öğretici oyunlar oynatılırken, veliler ile de bir araya gelinerek izcilik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca izcilik lisans işlemleri için yapılması gerekenler ve izci kıyafetleri hakkında da velilere bilgilendirme yapıldı. İklim izcileri, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı da söylendi. Enerji Verimliliği Haftasında ise enerji, yeşil enerji, tasarruf gibi konularda sunum yapıldı. İzciler de enerji konusunda araştırmalarını arkadaşlarına aktardı, konu ile ilgili videolar izlenip oyunlar oynandı. Makine Mühendisleri Odasından temin edilen "Günlük yaşantımızda enerji tasarrufu kılavuzu" da incelenirken izcilik selamı, oba çalışmaları da yapıldı.

İlgili Haberler

2026-KPSS lisans sınavına 1 milyon 708 bin 329 aday katıldı!
16.09.2026
2026 KPSS Lisans iptal mi oldu? ÖSYM açıkladı: 392 aday için yeniden sınav
16.09.2026
Çanakkale dahil Okul kantinlerinde yeni dönem: Bu yiyecek ve içecekler artık satılmayacak
16.09.2026
Biga’da Örtülüce Köyü velileri Kaymakam Kayabaşı ile görüştü
16.09.2026
ÇOMÜ’de Yapı Yüzeyi Tasarım Teknikerliği Programı’nda ilk ders heyecanı
16.09.2026
Deniz; "Yarınlarımızı inşa edecek evlatlarımızın yanındayız"
16.09.2026
ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nde önlük heyecanı
16.09.2026
ÇTB'den eğitime destek!
15.09.2026
ÇYDD’den öğrencilere burs desteği: Başvurular 14-20 Eylül’de
15.09.2026
Bayramiç Kazdağları Yörükleri Derneği’nden yeni eğitim yılı mesajı
15.09.2026
ÇTB'den öğrencilere kırtasiye desteği!
14.09.2026
İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
14.09.2026
Çanakkale’de 2026-2027 Eğitim Yılı Coşkuyla Başladı
14.09.2026
Kampüs-Köy ile ÇOMÜ “Yangından yapay zekâya köylerin hayatına dokunacak”
14.09.2026
Şadan Doğan; "Eğitim yatırımlarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz"
14.09.2026
Eğitim-Bir-Sen'den yeni eğitim-öğretim yılı açıklaması
13.09.2026