Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Asayiş

Çanakkale'de sigorta iadesi tuzağı: Telefonla arayıp hesapları boşaltıyorlar!

✍️ Gürhan Kökçak 📅 29 Nisan 2026 15:54 👁️ 26 görüntüleme

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de son günlerde artan dolandırıcılık girişimleri vatandaşları mağdur ediyor. Özellikle banka kredisini kapatan kişileri hedef alan şüpheliler, “sigorta iadesi” bahanesiyle vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Edinilen bilgilere göre, kredilerini kapatan vatandaşlar telefonla aranarak, krediye bağlı yapılan hayat sigortası primlerinin geri ödeneceği söyleniyor. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaşlardan banka hesaplarını kontrol etmelerini istiyor.

Bazı durumlarda vatandaşların hesaplarına sigorta iadesi adı altında para yatırıldığı görülürken, bu durum dolandırıcıların güven kazanma yöntemi olarak değerlendiriliyor. Hesabına iade yapıldığını gören vatandaşlar, arayan kişilere inanarak yönlendirmeleri takip ediyor.

Dolandırıcılar daha sonra, işlem onayı bahanesiyle vatandaşların cep telefonlarına gönderilen doğrulama kodlarını talep ediyor. Bu kodları paylaşan vatandaşların mobil bankacılık hesapları kısa sürede ele geçiriliyor. Şüpheliler, hesaplara erişim sağladıktan sonra içeride bulunan parayı kendi hesaplarına aktararak mağduriyet oluşturuyor.

Yetkililer, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bankaların hiçbir şekilde telefonla arayarak şifre ya da onay kodu talep etmediğini hatırlatan uzmanlar, şüpheli durumlarda doğrudan bankaların resmi iletişim kanallarının kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Vatandaşların, tanımadıkları kişilerden gelen aramalara itibar etmemeleri, kişisel ve finansal bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları ve bu tür durumları vakit kaybetmeden güvenlik birimlerine bildirmeleri büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler

Çanakkale dahil 8 ilde 9 organize suç örgütüne yönelik operasyon: 76 şüpheli yakalandı
17.09.2026
Gelibolu'da apartman boşluğuna düştü, itfaiye ekipleri kurtardı!
17.09.2026
Biga'daki silahlı olayın şüphelisi yakalandı
17.09.2026
Çanakkale’de kent genelinde çalışmalar sürüyor
16.09.2026
Uygulama yapan ekiplerden kaçtı, cezası ağır oldu
16.09.2026
Arama Kurtarma Köpekleri Trabzon’da Eğitiliyor: Yeni Eğitim Üssü
16.09.2026
Aracı Sinyal Kesiciyle Kilitleyip Hırsızlık Yaptılar
16.09.2026
JASAT, yangın süsü verilen cinayeti X-Ray görüntüsüyle çözdü
16.09.2026
Beyaz eşya ve kombi tamiri vaadiyle 12 kişiyi 300 bin TL dolandırdı: Tutuklandı
15.09.2026
Beşinci kattan düşerek hayatını kaybeden genç kız son yolculuğuna uğurlandı
15.09.2026
"Seviyoruz ama" dedi, 21 bin lira ceza yedi… Abartı egzoz pahalıya patladı
15.09.2026
Ölülere bile yaş sebze meyve faturası kesmişler
15.09.2026
Fethiye'de baba ve iki çocuğu iş yerinde ölü bulundu
15.09.2026
İznik Gölü’nde kayıp öğretmenin cansız bedenine ulaşıldı
15.09.2026
Karacaören Caddesi’nde doğalgaz hattı zarar gördü
15.09.2026
Çanakkale'de silahlı kavga! Bir kişi yaralandı!
15.09.2026