Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Sağlık

"Sağlık, ertelemeye gelmez"

✍️ Gürhan Kökçak 📅 08 Nisan 2026 10:35 👁️ 9 görüntüleme

Biga Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Safiye Nur Özcan, Dünya Sağlık Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlık konusunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Özcan; "Sağlık, ertelemeye gelmez" dedi.

Küresel sağlık sorunlarına ve koruyucu hekimliğin önemine dikkat çeken Dr. Özcan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Dünya Sağlık Günü, sadece hastalıklarla mücadeleyi değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam bilincinin toplumun her kesimine yayılmasını temsil eder. Özellikle son yıllarda karşılaştığımız küresel salgınlar, enfeksiyon kontrolünün ve güçlü bir bağışıklık sisteminin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır."

Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkili yolu zamanında aşılanmaktır. El hijyeni ve kişisel temizlik, enfeksiyon zincirini kırmada temel taşıdır. Gereksiz antibiyotik kullanımı, gelecekteki tedavi süreçlerini riske atmaktadır.

Dr. Safiye Nur Özcan, açıklamasını "Herkes için, her yerde sağlık" vizyonuyla, bireylerin kendi sağlık süreçlerinde bilinçli kararlar almasının önemini hatırlatarak noktaladı.

İlgili Haberler

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Baysal uyardı; "Öksürüğün nedeni her zaman akciğer kaynaklı olmayabilir"
17.09.2026
Çan'da kardiyoloji uzmanı göreve başladı!
17.09.2026
Biga Devlet Hastanesi'nde SDS değerlendirmesi; Sağlıklı Bireyler, Güçlü Yarınlar!
17.09.2026
Erken tanı hayat kurtarıyor; Çan'da bilgilendirme standı kuruldu!
16.09.2026
Çan'da HAP tatbikatı!
16.09.2026
Lapseki Devlet Hastanesi’ne yeni uzman hekim
16.09.2026
Çanakkale’de sağlık çalışanlarına “Gebelik, Kadın ve Anne Sağlığı” eğitimi
16.09.2026
Biga'da yeni hekim göreve başladı!
16.09.2026
Sağlığınız için kontrolü ihmal etmeyin!
16.09.2026
Bayramiç Devlet Hastanesi'nde atık yönetimi eğitimi!
16.09.2026
Yenice’de lenfoma farkındalığı için stant açıldı
15.09.2026
Op. Dr. Ali Ömür Aydın'dan hayati uyarı!
15.09.2026
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Robotik Rehabilitasyon Ünitesi hizmete girdi
15.09.2026
Çan Devlet Hastanesi’nden Dünya Sepsis Günü’nde farkındalık mesajı
14.09.2026
Yenice’de Halk Sağlığı Haftası’nda anne ve çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları
13.09.2026
Ezine’de tütün kullanımına karşı farkındalık çalışması
13.09.2026