Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Teknoloji

Rusya, Apple ürünlerini devlet dairelerinde yasakladı

✍️ Haber Merkezi 📅 17 Temmuz 2023 09:28 👁️ 2 görüntüleme

Apple ürünleri ABD istihbaratı tarafından casusluk amacıyla kullanılabileceği iddiaları üzerine Rusya'da yasaklandı

Rusya, Ukrayna'ya karşı devam eden savaşın ardından Apple ürünlerini devlet dairelerinde yasakladı. Yasak, devlet çalışanlarının iPhone, iPad ve Mac gibi Apple ürünlerini iş için kullanmasını engelleyecek.

Yasağın nedeni, Apple ürünlerinin ABD istihbaratı tarafından casusluk amacıyla kullanılabileceği iddiaları. FSB, Apple'ın ABD istihbaratı ile iş birliği yaparak bu cihazlardaki konuşmaların takip edilmesine göz yumduğunu söyledi. Ayrıca iOS, iPadOS ve MacOS gibi işletim sistemlerine özel bir takip yazılımı yerleştirdiğini iddia etti.

Apple, bu iddiaları reddederek ürünlerinde arka kapı oluşturmak için hiçbir hükümetle iş birliği yapmadığını söyledi. Şirket, cihazlarının güvenliğini ve kullanıcı gizliliğini korumaya kararlı olduğunu vurguladı.

Apple, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından ülkedeki Apple Pay hizmetlerini askıya almış ve ürünlerinin Rusya'daki satışını durdurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bilgi altyapısıyla ilgili işletmelerin 2025 yılına kadar Rusya'nın geliştirdiği yazılımlara geçmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Apple ürünlerine yönelik yasak kararı, teknoloji sektöründe önemli bir gelişme olarak görülüyor. Yasak, Rusya'nın yabancı teknoloji şirketlerine olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığını gösteriyor. Ayrıca yasak, Apple'ın Rusya pazarından çekilmesine yol açabilir.

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk Ay görevi için kritik aşama: Ay uzay aracı TUSAŞ’a gönderildi
15.09.2026
Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’u tanıtıldı: iPhone Duo sahneye çıktı
10.09.2026
iOS 27 için geri sayım başladı: Yeni Siri ve Liquid Glass dönemi
10.09.2026
Yeni iPhone modelleri tanıtıldı: fiyatlar dudak uçuklattı!
10.09.2026
WhatsApp Eylül 2026 Güncellemesi: Whatsapp yeni güncellemelerde neler var?
02.09.2026
Bakan Bayraktar: "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Akkuyu'dan ilk elektriği üreteceğiz"
30.08.2026
Çanakkale Savaşlarını Anlatan Gallipoli Oyunu Dünya Sahnesinde
21.08.2026
Yerli akıllı telefon geliyor! 2027’de tanıtılması hedefleniyor
18.08.2026
Elektrikli Uçak Gökyüzünde: 27 Dakikalık İlk Uçuş
16.08.2026
Akkoca: "Engelli Dostu Ulaşım ve Yeni Güzergâhlarla Trafikte Dönüşüm Başlıyor"
31.07.2026
Bakan Uraloğlu: "Katar ile kurduğumuz stratejik ortaklık sayesinde Türksat filomuza yeni nesil bir uydu kazandırıyoruz"
26.07.2026
Kale Jet Motorları, yerli teknolojiyle dünya vitrinine çıktı
25.07.2026
Çanakkale Belediyesi'nden 300 Milyon Liralık Altyapı Hamlesi
21.07.2026
Güçyetmez: “5 Dakikada Şarj İçin Önce Şebekeyi Güçlendirmeliyiz”
24.06.2026
Jandarmadan TEI'ye özel uçuş!
09.06.2026
Geleceğin bilim adamlarından muhteşem icatlar!
02.06.2026