Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Siyaset

Özgür Özel CHP'den istifa edip başkanlık turuna mı çıkıyor? Bomba iddia sonrası ilk açıklama geldi

✍️ Haber Merkezi 📅 10 Ağustos 2023 12:00 👁️ 71 görüntüleme

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, görevinden istifa ederek genel başkanlık için Anadolu turuna çıkacağı iddialarıyla ilgili konuştu. İddiaların doğru olmadığını ve bu konunun kendi tasarrufu dışında tartışılmasını iyi niyetli bulmadığını belirten Özel, "Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra genel başkanla paylaşacağım" dedi.

Seçim sonrası kongre süreci başlayan CHP'de liderlik değişiminin yanı sıra program ve tüzük değişikliği de konuşuluyor. Adı genel başkan adaylığı için geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, istifa ederek genel başkanlık için Anadolu turuna çıkacağına iddialarına ilişkin "Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra genel başkanla paylaşacağım. Genel başkanla bunu paylaştığımda nasıl düşünüyorum onu söyleyeceğim, genel başkanın da nasıl düşündüğünü öğrenmek isteyeceğim" ifadelerini kullandı.

İSTİFA İDDİALARINI YALANLADI
Meclis'te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, istifa edeceği yönünde haberlerin doğru olmadığını söyledi, bu konunun kendi tasarrufu dışında tartışılmasını iyi niyetli bulmadığını kaydetti.

"BUNU YAPACAKSAM BENDEN DUYARLAR"
Genel başkan adaylığı ile ilgili sorulara daha önce "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım" yönünde açıklamalarını hatırlatarak yanıt veren Özel aynı noktada olduğunu kaydetti. Birileri söylüyor diye istifa edip Anadolu turuna çıkma gibi bir durum olmadığını ifade eden Özel, "Bunu yapacaksam benden duyarlar. Birileri söylüyor diye ve basitleştirerek ve indirgeyici bir anlayışla onların söylediği zamana ve zemine mahkum olmadan çok daha güçlü ve çok daha Türkiye'ye umut verecek şekilde yapabiliriz. Bu da bir kişinin değil bir anlayışın harekete geçmesi ile mümkün. Adaylığa karar verdiğimde bunu önce ailemle sonra genel başkanla paylaşacağım. Genel başkanla bunu paylaştığımda nasıl düşünüyorum onu söyleyeceğim, genel başkanın da nasıl düşündüğünü öğrenmek isteyeceğim" dedi.

"ÖRGÜTÜN SEÇMENDEN KOPUK OLDUĞU VARSAYIMI ÖRGÜTE HAKARET"
Kurultayın yerel seçimlerden önce yapılması gerektiği görüşünü tekrarlayan Özel, partinin kurultay yapmadan yerel seçimlere gitmesinin seçmenin içinde bulunduğu ruh hali düşünüldüğünde sağlıklı olmayacağını söyledi. "Değişim isteği seçmende var, örgütte yok" yönünde değerlendirmeleri reddeden Özel, "Örgütün seçmenden kopuk olduğu varsayımı örgüte hakaret. Bunu kabul etmek örgütü küçümsemek olur. Dışarıda başka bir tansiyon var, örgütümüz bunu hissetmiyorsa kabul etmem. O nedenle seçmen, bize gönül verenler neyi söylüyorsa bunu örgüt de, biz de duyuyoruz. Hepimizin duyması lazım" dedi.

"MEVCUT METİNLERİ SADELEŞTİRMEK YETMEZ"
Dikkatli şekilde süreci takip ettiğini kaydeden Özel tartışmayı kişi ya da kişilere indirgememek gerektiğini söyledi, genel merkezin başlattığı tüzük ve program değişikliği çalışmalarını değerlendirdi. Özel, "Sadece genel başkanı, MYK'yı tartışarak yapmamak lazım. Ama meseleyi sadece tüzüğe de indirgememek lazım. Biz tüzük çalışıyoruz, çok güzel olacak! Mevcut tüzüğün nasıl uygulandığını da konuşmak lazım" dedi. Özel parti programının yenilenmesiyle ilgili çalışmayla ilgili de, "Program meselesine biraz daha kapsamlı bakmak gerekiyor. İçinde bulunduğumuz siyasi konjonktür, dünyanın içinde bulunduğu konjonktürü, çağın gereklerini gören bir çalışma olmalı. Yeni sözlerin, duruşun, ihtiyaçların daha net ifade edildiği ve partinin kiminle iletişim kurduğunu bilen bir programa ihtiyaç var. Partinin köklerini, tarihini, sorumluluklarını inkar etmeyen ama yeni kuşak seçmenle de sağlıklı ve etkili iletişim kurabilen metinler çıkarmak lazım. Mevcut metinleri sadeleştirmek, bunun üzerine görüş toplamak yerine daha interaktif, gençlerle, kadınlarla, örgütlerle, parti dışı siyasetle de konuşan, ama kendisini de doğru tarif eden bir programa ihtiyaç var. Dünyaya örnek olacak bir değişim dönüşüm için iddialı olmak da gerekiyor. Ama bunun için de dünyayla da etkileşim kurabiliyor olmak lazım. Bu tip hazırlıkları önemsiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"YENİ NESİL YÖNETİME İHTİYAÇ VAR"
CHP Grup Başkanı Özel parti örgütü yapılanmasında da köklü değişiklik gerektiğine işaret ederek şunları söyledi; "Örgüt yapısı açısından yükselen bazı milliyetçi sağ akımlara benzeyen, korku siyaseti, tehdit üzerine kampanya kuran, bir yandan Orban'a, Putin'e benzemekten Trump'ın yaptığı işlere öykünmekten geri durmayan bir siyasetle rekabet ederken bunlardan farklılaşmak lazım. Liderin güçlü olduğu, bütün genel başkan yardımcılarının da lider tarafından atandığı bir anlayıştan, örgütün ve tüm seçilmişlerin kendi ağırlığını bildiği ve tüm kademelerde yönetime müdahil olabildikleri bir süreci tarif ettiğimiz yeni bir örgüt mimarisine, yeni nesil bir yönetime ihtiyaç var. Yönetişim meselesi ile ilgili mesafeler kaydedilmişken rakiplerimizin güçlü liderlik üzerine muhafaza ettikleri hantal örgüt ve örgütlenme yapılarını tekrar edemeyiz. O nedenle bir çalışma yapmak lazım. Bunun çok kapsamlı çok çağdaş ve çok etkileşimli modellerle yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu tip arayışların çabaların içinde de olacağız."

İlgili Haberler

Aktuna’dan teşkilata net mesaj: “365 gün sahada olacağız”
17.09.2026
MHP Merkez İlçe yönetimi İl Müftüsü Topçu ile bir araya geldi
17.09.2026
Bakan Şimşek: "Hayat pahalılığıyla mücadele bizim en büyük önceliğimiz"
16.09.2026
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur"
15.09.2026
Deniz Erdem’den Merkez İlçe adaylığı: “Eşit, özgür, adil bir Çanakkale için adayım”
15.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'de darbeler defteri artık kapanmıştır"
13.09.2026
MHP İzmir'de Veysel Şahin güven tazeledi
13.09.2026
MHP Çanakkale İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti
13.09.2026
MHP Kalkım Belde Teşkilatı’nın yeni binası hizmete açıldı
12.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı
11.09.2026
Uganda’da Türk vatandaşları için dikkat çeken çağrı: “Ülkeyi terk edin”
11.09.2026
Vali Toraman’dan Yenice Kaymakamlığına ziyaret
11.09.2026
Ayvacık’ta Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret
11.09.2026
Altınkaya: “Kongreler sadece bir seçim süreci değildir”
10.09.2026
ÇESOB heyetinden Vali Toraman’a ziyaret
10.09.2026
Ergun: “Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım”
10.09.2026