Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Otomobil Alacaklar Dikkat

✍️ Haber Merkezi 📅 24 Nisan 2023 13:01 👁️ 28 görüntüleme

Son zamanlarda otomobil piyasasında hareketli günler yaşanırken, galericiler ise bayilerin sıfır araç satışına ilişkin uyarılarda bulunuyor.

Son zamanlarda otomobil piyasasında hareketli günler yaşanırken, galericiler ise bayilerin sıfır araç satışına ilişkin uyarılarda bulunuyor. Bayilerin internet satış fiyatına göre fiyat belirlediğini söyleyen oto galerici Murat Açıkgöz, "Bayi şu anda liste fiyatına göre değil de, sarı sayfalara göre, internet rakamına göre araç satıyor.

Yani 1 milyonluk bir araç var ama internette bu araç 1 milyon 200 bin liraya binici bulabiliyor. Bayi de bu aracı 1 milyon 180 bin liraya ya da 1 milyon 170 bin liraya satıyor. Bu sene bayiler para kazanıyor" dedi.

Ramazan Bayramı’nda otomobil piyasasında hareketlilik başladı. Sıfır veya ikinci el otomobillerin satış fiyatı artmaya devam ederken, araç sıkıntısı da yaşanıyor. Oto galerici Murat Açıkgöz, sadece Türkiye’de değil, dünyada fiyatların yükseldiğinin altını çizerek, "Bizde bundan payımızı aldık.

Türkiye’de otomobil fiyatları çok yüksek. Çok aşırı yüksek diyebilirim. Bunun en büyük sebebi ise korona virüs döneminde üretimde olan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Gelişen nüfus ile araç ihtiyacı fazlasıyla ortaya çıkınca böyle bir sorun ortaya çıktı. Bayramda bunun ekstra tuzu biberi olmuş durumda" dedi.

"Bayiler ’Parayı ben kazanacağım’ diyor"

Piyasada sıfır araç sorunu yaşandığını kaydeden Açıkgöz, "Sıfır araç bulmakta vatandaşlar zorluk çekiyor. Geçen seneye kadar sıfır araç alan herkes, aracı 50 ila 100 bin lira arasında kârı ile sattı. Bayiler bu sene de sistemi tam tersine çevirdiler. Bayiler ’Parayı ben kazanacağım’ diyor.

Bayi şu anda liste fiyatına göre değil de, sarı sayfalara göre, internet rakamına göre araç satıyor. Yani 1 milyonluk bir araç var ama internette bu araç 1 milyon 200 bin liraya binici bulabiliyor. Bayi de bu aracı 1 milyon 180 bin liraya ya da 1 milyon 170 bin liraya satıyor. Ekstra farklı hesaba para veya el altından nakit para alınıyor.

Bu sene bayiler para kazanıyor ama sıfır araçlar internetteki gerçek web sitelerinde olan rakamlardan değil de, sarı sayfalarda olan rakamlar üzerinden satılıyor. Böyle bir sıkıntı var" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026