Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Eğitim

Öğretmeni bıçaklayan kadına Bursalı velilerden tepki

✍️ Haber Merkezi 📅 25 Eylül 2017 13:55 👁️ 0 görüntüleme

Bursa’da geçen cuma günü bir öğretmeni çeşitli yerlerinden bıçaklayıp daha sonra serbest bırakılan kadına tepkiler sürüyor. Okulun önünde toplanan veliler, güvenlik görevlisi istedi.
Olay, geçen cuma günü Namazgah Mahallesi’ndeki İhsan Dikmen İlköğretim Okulu’nda yaşandı. İddiaya göre, 4. sınıf öğretmeni Tolga Taştan (36), daha önce tartıştığı öğrenci velisi Necla K. tarafından sınıfta öğrencilerin gözü önünde çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Öğretmen ve diğer veliler tarafından etkisiz hale getirilen Necla K, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözalına alındı. Necla K, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
Necla K’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren veliler ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, olayın yaşandığı okulun önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, "Cuma günü öğretmen arkadaşımız menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bu ilk değil; son da olmayacak gibi görünüyor. Eğitimcilere ve öğretmenlere şiddet her gün devam ediyor. İşin daha da garip tarafı, bu saldırıyı yapan şahsın bir gün sonra serbest bırakılması. Geçekten bizi derinden üzdü. Hukuka saygı duyuyoruz, lakin bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu olay bu işleri yapanlara davetiye çıkartıyor. Elinde bıçakla okula geliyor, terör estiriyor, ondan sonra da hukuk tarafından serbest bırakılıyor. Özellikle bunu burada vurgulamakta fayda var. Bu zamana kadar birçok eğitimciye, öğretmene, eğitim çalışanına şiddet uygulanmıştır. Fakat, ’Bu şiddet eğitimciye değil bana uygulanmıştır. Bunun hukuki yapısı neyse gereken yapılacaktır’ diyen bir milli eğitim bakanı bulamadık. Ama sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet karşısında, zamanın sağlık bakanı çıkıp, ’Bu şiddet bana uygulanmıştır, dolayısıyla bütün tedbirler alınacaktır ve alınmıştır da’ dedi. Sağlıkçılara uygulanan şiddet bitmek üzere? Tedbir alırsanız biter. Okullar yol geçen hanına dönmüş durumda. Bakanlık bu kadar yanlış kitap bastırıp toplatacağına, her okulun önüne güvenlikçi versin. Bu okulların güvenliğini 10-12 yaşındaki nöbetçi öğrenciler kapıda durarak mı sağlayacak? Veya öğretmen arkadaşlarımız mı sağlayacak? Bunun çarese, her okula kadrolu güvenlik görevlisi verilmesi, bunun başka çıkış yolu yok’’ şeklinde konuştu.
Bıçaklanan öğretmenin sınıfında kızının olduğunu söyleyen Safiye Candan, "Bu olayı şiddetle kınıyorum. Benim kızım Tolga Bey’in öğrencisi. Çocuğum çok etkilenmiş durumda. Öğretmenini çok seviyor. Öğretmeni bıçaklayan kadının ceza almasını istiyoruz. Hak yerini bulsun’’ diye konuştu.
Oğlunun İhsan Dikmen İlköğretim Okulu’nda okuduğunu söyleyen bir anne, "Tutuklanmasını istiyoruz. Başka canlar yanmasın. Lütfen öğretmenlerimize el kaldırılmasın. Yetkililere sesleniyorum; bir anne ve bir veli olarak biz buraya güvenlik görevlisi istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Bir başka öğrencinin velisi Özlem Zafer ise, "Öğretmenlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu tarz insanlar ceza almadığı sürece bunun sonu gelmez. Çocuklarımız da, öğretmenlerimiz de tehlike altında. Bu kadının dışarılarda gezmesi bir tehdit. Kaç gün geçti, olay çocuklarımızın aklından çıkmıyor’’ şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

2026-KPSS lisans sınavına 1 milyon 708 bin 329 aday katıldı!
16.09.2026
2026 KPSS Lisans iptal mi oldu? ÖSYM açıkladı: 392 aday için yeniden sınav
16.09.2026
Çanakkale dahil Okul kantinlerinde yeni dönem: Bu yiyecek ve içecekler artık satılmayacak
16.09.2026
Biga’da Örtülüce Köyü velileri Kaymakam Kayabaşı ile görüştü
16.09.2026
ÇOMÜ’de Yapı Yüzeyi Tasarım Teknikerliği Programı’nda ilk ders heyecanı
16.09.2026
Deniz; "Yarınlarımızı inşa edecek evlatlarımızın yanındayız"
16.09.2026
ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nde önlük heyecanı
16.09.2026
ÇTB'den eğitime destek!
15.09.2026
ÇYDD’den öğrencilere burs desteği: Başvurular 14-20 Eylül’de
15.09.2026
Bayramiç Kazdağları Yörükleri Derneği’nden yeni eğitim yılı mesajı
15.09.2026
ÇTB'den öğrencilere kırtasiye desteği!
14.09.2026
İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
14.09.2026
Çanakkale’de 2026-2027 Eğitim Yılı Coşkuyla Başladı
14.09.2026
Kampüs-Köy ile ÇOMÜ “Yangından yapay zekâya köylerin hayatına dokunacak”
14.09.2026
Şadan Doğan; "Eğitim yatırımlarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz"
14.09.2026
Eğitim-Bir-Sen'den yeni eğitim-öğretim yılı açıklaması
13.09.2026