Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Kültür

'Mersin'de Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 'Mersin Turizm Fuarı' başladı

✍️ Haber Merkezi 📅 17 Nisan 2024 17:44 👁️ 12 görüntüleme

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 'Mersin Turizm Fuarı' başladı.

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, MEÜ yerleşkesindeki Akdeniz Kültür Merkezi'nde Mersin Turizm Mezunları Derneği (METİOD) iş birliğinde düzenlenen fuarın açılışında, Mersin'in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile geniş bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Şehrin tarih ve kültür meraklılarını cezbettiğini ifade eden Yaşar, Mersin'in kıyı turizmi için ideal bir destinasyon olduğunu belirtti.


Toros Dağları'nın doğa sporları ve eko turizm için ideal alanlar sunduğuna işaret eden Yaşar, şöyle konuştu:"Mersin'in verimli arazileri tarım turizminde cazip bir zemin oluşturmaktadır. Zengin yöresel yiyecek ve içecek çeşitliliğini mutfak kültüründe barındıran Mersin yöresi, geçmişten günümüze kadar bölge ve ülke mutfak kültürüne değerli katkılar vermektedir. Tüm bu özellikler Mersin'in turizm açısından önemli bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktadır. Mersin, geniş turizm potansiyeline rağmen henüz yeterince rekabetçi bir konumda değildir. Ancak bu durumun değişmesi için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Toros Dağları'nı aşan tünellerin tamamlanması, yeni turizm bölgelerinin ilan edilmesi ve yakın gelecekte Mersin'in uluslararası hava limanlarına bağlanacak olması, bölgedeki turizm faaliyetlerini daha çekici hale getirmektedir. Bu gelişmeler, Mersin'in turizmde daha rekabetçi bir konuma ulaşmasını sağlayacaktır."


Gelişmenin sürdürülebilir olması için turizmin planlanmasının hayati önem arz ettiğini vurgulayan Yaşar, "Sadece kısa vadeli kazanımların değil, uzun vadeli çevresel, kültürel ve ekonomik etkilerin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu etkileri göz önünde bulundurarak düzenlenen Mersin Turizm Fuarı, sektördeki profesyoneller ile akademik bakış açısını buluşturması açısından son derece değerlidir. Bu tür etkinliklerin, şehrimizin turizm potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtacağına gönülden inanıyorum" dedi.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy'un da konuşma yaptığı açılışın ardından stantlar gezildi, çeşitli gösteriler yapıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca Olgunlaşma Enstitüleri defilesi gerçekleştirildi. Defileyi izleyen Vali Ali Hamza Pehlivan'ın eşi Yıldız Pehlivan, stantları gezerek bilgi aldı.Turizm acentelerinin de stant kurduğu fuar, 19 Nisan'a kadar devam edecek.

İlgili Haberler

Itırlı Bahçe'de “Adresinde Bulunamadı” sergisi açıldı
17.09.2026
Çanakkale Bienali 20 yaşında!
17.09.2026
Harry Potter Dizisine Üç Yeni Oyuncu Katıldı
17.09.2026
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yonca Yüksel’e “Yılın En Başarılı Vokal Koçu” ödülü
16.09.2026
Çanakkale’de 4 Bin 200 Yıllık Savunma Duvarı Bulundu!
16.09.2026
Genç Sinemacıların Kalemi Perdede: Benim Eserim 7
16.09.2026
Prof. Dr. Reyhan Körpe’den ikiz lahit değerlendirmesi!
15.09.2026
Liseli Gençler Çocukların Okuma Rehberi Oluyor
15.09.2026
Talas’ın Çanakalle Müzesi ilgi görüyor!
14.09.2026
"Ankara'da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu
14.09.2026
30. İstanbul Tiyatro Festivali 22 Ekim'de Başlıyor
14.09.2026
Artvin’de yılın son boğa güreşleri yapıldı
13.09.2026
Tom Cruise Başrollü Digger'dan Yeni Görseller Geldi
13.09.2026
Hara Eylül Ayında Müzik ve Tiyatroyu Buluşturuyor
12.09.2026
Berlin Sokaklarında Bir Aile: 4 Blocks Zero
11.09.2026
Seramik Müzesi'nde Atölye Buluşması!
10.09.2026