Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Siyaset

Mehmet Yüzbaşı: "Zamlar halkı zorluyor, gençler umutsuz"

✍️ Metin Koç 📅 17 Ocak 2025 14:26 👁️ 67 görüntüleme

Yeniden Refah Partisi Çanakkale İl Başkanı Mehmet Yüzbaşı yapılan basın açıklamasında, ülke genelindeki ekonomik durumu ele aldı. Açıklamasında, 2024 yılında açıklanan asgari ücretin ve aylıkların, açlık sınırının altında kalmış olduğuna dikkat çeken Yüzbaşı, devlet tarafından başlatılan zamların özellikle özel sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Yüzbaşı, pasaport, ehliyet harçları, trafik cezaları, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamları örnek vererek, bu zamların halkın alım gücünü daha da zorlaştırdığını belirtti. Yüzbaşı, akaryakıt fiyatlarının bir yılda litre başına 15 TL zamlandığını, ancak devletin belirlediği kira artış oranının yüzde 58,51, özel okullara yapılan zammın ise yüzde 58,4 olduğunu ifade etti. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı ise yüzde 44,38 olarak duyurulmuşken, asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk artışın bu enflasyon karşısında yetersiz kaldığını belirtti.

Köprü zamları yüksek

"Bu mu adalet? Bu mu enflasyona karşı yapılan mücadele?" diyerek, halkın zor durumda olduğuna ve milyonların açlık sınırının altında yaşadığını ifade eden Yüzbaşı, hükümetin bu durumu görmediğini ve halkın yanına yaklaşmadığını vurguladı. Özellikle köprü ve otoyol geçiş ücretlerindeki yüksek zamların, yandaş müteahhitlere kazanç sağlamak için halkın sırtına yük olarak bindirildiğini belirtti. Yüzbaşı, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yapılan yüzde 288’lik zam başta olmak üzere, diğer köprüler ve otoyollarla ilgili zamların da halkı mağdur ettiğini ifade etti.

Gençler umutsuz

Yüzbaşı, ayrıca Cumhurbaşkanı tarafından 2023 seçimleri öncesinde vaat edilen faizsiz evlilik kredisi hakkında da açıklamalarda bulundu. Kredinin çok zor şartlara bağlandığını belirten Yüzbaşı, "Asgari ücretin 2,3 katı gelir şartı kaldırılmalı, evlilik için sunulan kredilerin tutarı artırılmalıdır," dedi. Yüzbaşı, gençlerin umutsuz bir şekilde iş bulamadığını ve evlenmek için gerekli finansal imkânların bulunmadığını vurgulayarak, hükümeti gençlerin sorunlarına duyarlı olmaya çağırdı.

Son olarak, hükümeti kör, sağır ve dilsiz rolünü oynamaktan vazgeçmeye ve Türkiye’nin gerçekleriyle yüzleşmeye davet eden Yüzbaşı, dar gelirli vatandaşlar, esnaf, çiftçiler ve gençlerin sorunlarıyla daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.

İlgili Haberler

Aktuna’dan teşkilata net mesaj: “365 gün sahada olacağız”
17.09.2026
MHP Merkez İlçe yönetimi İl Müftüsü Topçu ile bir araya geldi
17.09.2026
Bakan Şimşek: "Hayat pahalılığıyla mücadele bizim en büyük önceliğimiz"
16.09.2026
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur"
15.09.2026
Deniz Erdem’den Merkez İlçe adaylığı: “Eşit, özgür, adil bir Çanakkale için adayım”
15.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'de darbeler defteri artık kapanmıştır"
13.09.2026
MHP İzmir'de Veysel Şahin güven tazeledi
13.09.2026
MHP Çanakkale İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti
13.09.2026
MHP Kalkım Belde Teşkilatı’nın yeni binası hizmete açıldı
12.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı
11.09.2026
Uganda’da Türk vatandaşları için dikkat çeken çağrı: “Ülkeyi terk edin”
11.09.2026
Vali Toraman’dan Yenice Kaymakamlığına ziyaret
11.09.2026
Ayvacık’ta Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret
11.09.2026
Altınkaya: “Kongreler sadece bir seçim süreci değildir”
10.09.2026
ÇESOB heyetinden Vali Toraman’a ziyaret
10.09.2026
Ergun: “Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım”
10.09.2026