Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Uçbağlar Mahallesi Muhtar Sokak’ta patlama meydana geldi. İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeklerinin hazırlandığı konteynerde henüz bilinmeyen bir nedenle şiddetli patlama yaşandı.
Kentin bir çok noktasından duyuldu
Patlama kentin birçok noktasında da duyularak paniğe neden oldu. Patlamanın konteyner içinde bulunan çok sayıda tüpün patlaması sonucu yaşandığı öğrenildi.
Kimse yaralanmadı
Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, olayda ilk belirlemelere göre kimse yaralanmadı. İftar yemeklerinin hazırlandığı konteynerde yaşanan patlama sonrası sokakta bulunan bazı evlerin camları da kırılırken, yine sokak üzerinde bulunan araçlarda da ciddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerini güvenlik çemberine alırken, sokak üzerinde toplanan yüzlerce mahalleli ise olaya tepki gösterdi.