Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Kaz yumurtasına yoğun ilgi

✍️ İHA 📅 13 Nisan 2025 15:16 👁️ 67 görüntüleme

Kaz yumurtası sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi oldu. Kastamonulu çiftçilerden Türkiye'nin dört bir yanına gönderim yapılıyor.

Sağlıklı yaşam trendlerinin artmasıyla birlikte, besin değeri yüksek ürünlere olan ilgi de her geçen gün artıyor. Bu ürünlerin başında gelen kaz yumurtası, barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösteren vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kaz yumurtasının faydaları ve doğal üretim süreci, hem tüketicinin hem de üreticinin yüzünü güldürüyor.

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde faaliyet gösteren kaz yetiştiricileri, artan talep doğrultusunda ürettikleri doğal kaz yumurtalarını Türkiye'nin dört bir yanına kargo aracılığıyla ulaştırıyor. Yerel üreticiler için önemli bir gelir kaynağı haline gelen kaz yumurtaları, başta büyük şehirler olmak üzere birçok ilden talep görüyor.

İhsangazi ilçesinde çiftçilik yapan Sabahattin Ciğerci, gelen talep karşısında üretimi artırdıklarını belirterek, "Vatandaşlar sürekli bizden kaz yumurtası talep ediyor. Bu yumurtalar, içerdiği besin değerleri sayesinde eklem sağlığına da katkı sağlıyor. Doktorların da tavsiye ettiği bir ürün. Biz de doğal yöntemlerle elde ettiğimiz kaz yumurtalarını özenle hazırlayıp isteyen vatandaşlara gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaz yumurtasının içerisinde A, D, E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, fosfor ve demir gibi vücut için önemli minerallerin bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu besinin düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, kemik sağlığını desteklediğini ve enerji verdiğini belirtiyor. Ayrıca yüksek protein içeriğiyle de spor yapanlar ve çocuklar için ideal bir gıda olarak öne çıkıyor.

Kaz yumurtalarının özellikle organik beslenmeye önem veren bireyler tarafından tercih edildiğini söyleyen üreticiler, bu alandaki potansiyelin her geçen yıl arttığını ve yeni yatırımcılar için fırsatlar sunduğunu ifade ediyor.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026