Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Kültür

KAYADERE KÖYÜ'NDE MUHARREM İFTARI VE KERBELA GECESİ

✍️ Haber Merkezi 📅 23 Eylül 2018 16:14 👁️ 0 görüntüleme

Can Erenler Derneği tarafından Kayadere Köyü’nde Muharrem İftarı ve Kerbela Gecesi Programı düzenlendi.

Düzenlenen iftar yemeğine Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz,İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çanakkale İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Yıldırım, mahalle muhtarları, alevi derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Davetliler; mercimek çorbası etsiz nohut, bulgur pilavı, aşure, hurma eşliğinde kurulan sofrada iftar yaptı. İftar programı, semah gösterisi ile devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz; “. Kerbela olayının yıl dönümü olan bu anlamlı günde yine beraberiz. Kıymetli canlar, bu milletin evlatları Anadolu topraklarında bin yılı aşkın bir zamandır bir ve beraber yaşıyor. Üzerinde yaşadığımız topraklarda 103 yıl evvel bu milletin evlatları Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle emperyalist devletlere karşı bir destan yazdı. Bizim bu birlik ve beraberliğimizi geçmiş dönemde sağ-sol kavgalarıyla şimdi de Alevi- Sünni ve Türk-Kürt ayrımı yaparak bozmaya çalışıyorlar. Türk de bizim, Kürtte bizim, Alevi de bizim. Sünni de bizim, Ramazan da bizim, Muharrem de bizim. Fitne fesat tohumlarını bu milletin arasına sokmaya çalışanlara, bu millet geçmişte de izin vermedi. Yakın tarihte 15 Temmuz gecesinde de izin vermedi. Bundan sonrada vermeyecek. Muharrem ayınız ve Aşure Gününüz hayırlı olsun” dedi.

Nihal İlhan

İlgili Haberler

Itırlı Bahçe'de “Adresinde Bulunamadı” sergisi açıldı
17.09.2026
Çanakkale Bienali 20 yaşında!
17.09.2026
Harry Potter Dizisine Üç Yeni Oyuncu Katıldı
17.09.2026
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yonca Yüksel’e “Yılın En Başarılı Vokal Koçu” ödülü
16.09.2026
Çanakkale’de 4 Bin 200 Yıllık Savunma Duvarı Bulundu!
16.09.2026
Genç Sinemacıların Kalemi Perdede: Benim Eserim 7
16.09.2026
Prof. Dr. Reyhan Körpe’den ikiz lahit değerlendirmesi!
15.09.2026
Liseli Gençler Çocukların Okuma Rehberi Oluyor
15.09.2026
Talas’ın Çanakalle Müzesi ilgi görüyor!
14.09.2026
"Ankara'da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu
14.09.2026
30. İstanbul Tiyatro Festivali 22 Ekim'de Başlıyor
14.09.2026
Artvin’de yılın son boğa güreşleri yapıldı
13.09.2026
Tom Cruise Başrollü Digger'dan Yeni Görseller Geldi
13.09.2026
Hara Eylül Ayında Müzik ve Tiyatroyu Buluşturuyor
12.09.2026
Berlin Sokaklarında Bir Aile: 4 Blocks Zero
11.09.2026
Seramik Müzesi'nde Atölye Buluşması!
10.09.2026