Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Havalimanında 1 bardak çay 100 TL olunca tepkiler beraberinde geldi!

✍️ Haber Merkezi 📅 19 Nisan 2024 19:50 👁️ 43 görüntüleme

Fiyatlar yükselirken porsiyonların küçüldüğü, kalitenin ise tartışmalı hale geldiği restoran, kafe ve lokantalardaki tablo, özellikle büyük şehirlerde giderek yaygınlaşıyor.

Artan maliyetlere rağmen yapılan zamlar, tüketiciler arasında büyük tepkilere neden oluyor. Sosyal medyada ise 20-21 Nisan tarihleri için yapılan boykot çağrıları hızla yayılıyor.

Günümüzde bir restoranda, kafede veya lokantada yemek yemek, birçok kişi için artık lüks bir hâl alıyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hemen her öğünde fiyatlar fahiş seviyelere yükselirken, porsiyonların da küçüldüğü gözlemleniyor.

Özellikle bir fincan kahvenin 150 lirayı bulduğu, hatta Türkiye'nin vazgeçilmezi çayın bile cep yakar hale geldiği bir dönemde, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl'ün Ankara Havalimanı'ndan aldığı çaya 100 TL verdiğini ifade etmesi, fiyatların vahim boyutlara ulaştığını gösteriyor.

Bu durum karşısında sosyal medyada başlatılan boykot hareketi hızla büyüyor. Birçok kişi, hafta sonu bu yüksek fiyatları boykot etme kararı alıyor. Ünlü isimler de bu harekete destek veriyor. Ekonomist İris Cibre'nin çağrısını tekrarlayarak, 20-21 Nisan tarihlerinde cafe ve restoranlara gitmeme çağrısı yapan isimler arasında televizyon programcısı Armağan Çağlayan, kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, yönetmen-senarist yazar Gani Müjde ve müzisyen Melis Danişmend gibi isimler bulunuyor.

Tüketicilerin bu tepkisi, fiyatların adaletli bir düzeye çekilmesi ve fırsatçılığın önlenmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026