Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Habur işliyor, tır sürücüleri tedirgin

✍️ Haber Merkezi 📅 25 Eylül 2017 13:49 👁️ 0 görüntüleme

Kapatıldığı iddiaları ortaya atılan Türkiye’nin Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı işliyor. İddialar nedeniyle kapının kapatılması tedirginliğini yaşayan tır şoförleri, bunun başta kendilerine olmak üzere hem Türkiye’ye hem de Irak Bölgesel Kürt Yönetimine zarar vereceğini düşünüyor.
Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Habur Sınır Kapısı olağan işleyişini sürdürürken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKYB) bağımsızlık referandumu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kapı yakınlarındaki boş bir arazide tatbikat başlatması ve çıkarılan tezkere ile birlikte ortaya atılan kapının kapatılacağı iddiaları, tır şoförlerini tedirgin etti. Türkiye’den Irak’a yük taşıyan şoförler, kapının kapatılması durumunda ciddi zararlar göreceklerini belirtti.
Şoför Bahtiyar Gezme, tek dileklerinin barış olduğunu belirterek, çok sayıda şoför ve ailelerinin ekmeğinin Habur Sınır Kapısından çıktığını ifade etti. Sadece Güneydoğu’da değil, Irak’ta da birçok insanın bu kapı sayesinde evine ekmek götürebildiğini anlatan Gezme, “Şuanda kapıdayız ve Irak’a gidiyoruz. Bu kapının kapatılmasıyla bir yere varılmaz. Bütün insanlar ekmeğinin peşinde. Bölgede ne iş yeri ne de fabrika var. Kapatılırsa ne yapacağız” dedi.
Şoför Erdal Aslan, kapının şuanda açık olduğunu ancak kapatılması durumunda zararın kendilerine olacağını aktararak, “Bu ırak için önemli olmaz bence. Irak, İran tarafından da ticaretini yapar ama olan bize olur, şoförlere, garibanlara olur” diye konuştu.
Saim Gezme adlı tır şoförü ise bölgenin ekmeğinin bu kapıya bağlı olduğunu dile getirerek, “Bizim maddi durumumuz yok. Hepimiz bu kapıya bağlıyız. Kapının açık olması hem bizim hem de diğer taraf için iyi. Şuan sıkıntı yok ama olursa bizim için iyi olmaz” ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026