Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Siyaset

Güneşhan: “Bu projeyi kim istiyor?”

✍️ Eren Derdes 📅 01 Temmuz 2026 09:53 👁️ 189 görüntüleme

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 14 Temmuz’da ihalesi yapılacağı duyurulan Çanakkale Hükümet Konağı projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Güneşhan sözlerine; “Bir kere önce şunu söyleyeyim. Biz Çanakkale'ye yapılacak olan yatırımlara karşı değiliz. Ama Çanakkale'nin geleceğini ilgilendiren konular olursa bunu Çanakkale'nin dinamikleriyle, Çanakkale'nin sivil toplum örgütleriyle, Çanakkale'nin karar vereceği mercilerle bir araya gelinir, oturulur, konuşulur, ”diyerek başladı.

Güneşhan Açıklamasının devamında; “Şimdi bahsedilen yer Çanakkale'nin tam göbeğinde, Çanakkaleli hemşerilerimizin nefes alabileceği, Halk Bahçesi ile bütünleşen, arkasında Tarım İl Müdürlüğü ile birleşebileceği bir alan. Şimdi buraya bir beton yığını getirip oturtmak istiyorlar. Sen bunu yaparken Çanakkale'de kimle görüştün? Şimdi milletvekilleriyle görüşüyoruz; İktidar Partisi'nin milletvekili dâhil istemiyorum diyor. İl başkanları, Sivil toplum örgütleri, Odalar istemiyorum açıklamalarını yapıyorlar. Bir bakıyorsunuz Ankara'dan veya buradan birilerinin isteğiyle, talebiyle buraya hükümet binası yapılacak deniyor.

Güneşhan, özellikle AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in de projeye sıcak bakmadığını ifade ederek, “Eğer iktidar milletvekili dahil herkes karşıysa bu projeyi kim istiyor?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Güneşhan, son olarak Valilik başta olmak üzere ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, Çanakkale’nin geleceğini ilgilendiren bu tür projelerde daha geniş katılımlı istişare süreçlerinin işletilmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler

Aktuna’dan teşkilata net mesaj: “365 gün sahada olacağız”
17.09.2026
MHP Merkez İlçe yönetimi İl Müftüsü Topçu ile bir araya geldi
17.09.2026
Bakan Şimşek: "Hayat pahalılığıyla mücadele bizim en büyük önceliğimiz"
16.09.2026
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur"
15.09.2026
Deniz Erdem’den Merkez İlçe adaylığı: “Eşit, özgür, adil bir Çanakkale için adayım”
15.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'de darbeler defteri artık kapanmıştır"
13.09.2026
MHP İzmir'de Veysel Şahin güven tazeledi
13.09.2026
MHP Çanakkale İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti
13.09.2026
MHP Kalkım Belde Teşkilatı’nın yeni binası hizmete açıldı
12.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı
11.09.2026
Uganda’da Türk vatandaşları için dikkat çeken çağrı: “Ülkeyi terk edin”
11.09.2026
Vali Toraman’dan Yenice Kaymakamlığına ziyaret
11.09.2026
Ayvacık’ta Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret
11.09.2026
Altınkaya: “Kongreler sadece bir seçim süreci değildir”
10.09.2026
ÇESOB heyetinden Vali Toraman’a ziyaret
10.09.2026
Ergun: “Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım”
10.09.2026