Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Teknoloji

FTC, OpenAI'yı ChatGPT'nin Veri Güvenliği İçin Soruşturuyor

✍️ Haber Merkezi 📅 14 Temmuz 2023 09:20 👁️ 3 görüntüleme

Amerika FTC, OpenAI'ın ChatGPT'si hakkında veri güvenliği endişeleriyle soruşturma başlattı. Yapay zeka alanındaki tehlikeler artıyor."

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte yapay zekalar hayatımızda önemli bir yer edinmeye başladı. Bu alandaki yatırımlar da hızla artarak devam ediyor. Özellikle yapay zeka üzerine çalışmalar yapan şirketler arasında OpenAI, Microsoft ve Google öne çıkıyor.

Google'ın Bard'ı ve Microsoft'un Bing Chat'i gibi ürünler teknoloji dünyasının ilgi odağı haline gelirken, şimdi gözler tekrar OpenAI'a çevrildi. Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ChatGPT'nin sahibi olan OpenAI şirketi hakkında bir soruşturma başlattı.

The Washington Post'un haberine göre FTC, OpenAI'ye veri güvenliği konusunda bilgi almak amacıyla bir soruşturma mektubu gönderdi. Mektupta, veri gizliliği ve itibar zararına ilişkin endişelerin yanı sıra diğer ayrıntıları da içeren 20 sayfalık bir talep listesi yer alıyor. FTC, büyük dil modelinin nasıl eğitildiği ve verilerin kaynağı gibi konularda bilgi talep etti.

Ayrıca FTC, ChatGPT'nin yanlış bilgiler vermesini engellemek için yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi istedi ve kullanıcıların yanıltıcı bilgilerle ilgili yaptığı şikayet raporlarını da talep etti.

OpenAI, geçtiğimiz zamanlarda ChatGPT'nin daha gelişmiş bir dil modeli olan GPT-4'ü kullanabilmek için gereken Plus aboneliğine kayıt olan bazı kullanıcıların verilerini yanlışlıkla internete sızdırdı. Bu sızıntıda kredi kartı bilgileri de bulunuyordu. FTC, sızıntıdan etkilenen kişi sayısını da öğrenmek istedi. OpenAI, etkilenen kişi sayısının oldukça düşük olduğunu açıkladı.

Yapay zeka araçları geliştikçe, beraberinde bazı riskler de ortaya çıkıyor. Bu nedenle uzmanlar, ChatGPT gibi araçları kullanırken kullanıcıların kişisel verilerini paylaşmamaları konusunda uyarıyorlar. Gelecekteki gelişmelerle birlikte, veri güvenliği ve kullanıcı mahremiyeti konuları daha da önem kazanacak.

İlgili Haberler

Türkiye’nin ilk Ay görevi için kritik aşama: Ay uzay aracı TUSAŞ’a gönderildi
15.09.2026
Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’u tanıtıldı: iPhone Duo sahneye çıktı
10.09.2026
iOS 27 için geri sayım başladı: Yeni Siri ve Liquid Glass dönemi
10.09.2026
Yeni iPhone modelleri tanıtıldı: fiyatlar dudak uçuklattı!
10.09.2026
WhatsApp Eylül 2026 Güncellemesi: Whatsapp yeni güncellemelerde neler var?
02.09.2026
Bakan Bayraktar: "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Akkuyu'dan ilk elektriği üreteceğiz"
30.08.2026
Çanakkale Savaşlarını Anlatan Gallipoli Oyunu Dünya Sahnesinde
21.08.2026
Yerli akıllı telefon geliyor! 2027’de tanıtılması hedefleniyor
18.08.2026
Elektrikli Uçak Gökyüzünde: 27 Dakikalık İlk Uçuş
16.08.2026
Akkoca: "Engelli Dostu Ulaşım ve Yeni Güzergâhlarla Trafikte Dönüşüm Başlıyor"
31.07.2026
Bakan Uraloğlu: "Katar ile kurduğumuz stratejik ortaklık sayesinde Türksat filomuza yeni nesil bir uydu kazandırıyoruz"
26.07.2026
Kale Jet Motorları, yerli teknolojiyle dünya vitrinine çıktı
25.07.2026
Çanakkale Belediyesi'nden 300 Milyon Liralık Altyapı Hamlesi
21.07.2026
Güçyetmez: “5 Dakikada Şarj İçin Önce Şebekeyi Güçlendirmeliyiz”
24.06.2026
Jandarmadan TEI'ye özel uçuş!
09.06.2026
Geleceğin bilim adamlarından muhteşem icatlar!
02.06.2026