Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Sağlık

Elektronik sigaralar için önemli karar! O ülkede yasak gelecek

✍️ Haber Merkezi 📅 29 Ocak 2024 15:50 👁️ 48 görüntüleme

İngiltere hükümeti, tütün ve elektronik sigara ürünlerine yönelik mücadele kapsamında elektronik sigara satışlarına çeşitli kısıtlamalar getirme kararı aldı.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara tarafından yapılan açıklamada, son üç yılda 11-15 yaş aralığındaki çocuklarda elektronik sigara kullanımının üç katına çıktığına dikkat çekilerek, çocuklarda elektronik sigara kullanımının yüzde 9'a ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, son iki yılda 11-17 yaş arası çocukların tek kullanımlık elektronik sigara kullanımında yaşanan 9 katlık artışa vurgu yapılarak, bu duruma çözüm olarak elektronik sigaralardaki aromanın azaltılması, paketlerin dikkat çekiciliğinin azaltılması ve marketlerde daha az görünür şekilde satılmasına karar verildiği ifade edildi. Ayrıca, nikotin içeren sigara dışı ürünlerin çocuklara satışının tamamen yasaklanacağı belirtildi.

Çocuklara bu ürünleri satanlara uygulanacak ceza miktarı olarak 2 bin 500 sterlin (yaklaşık 96 bin lira) öngörüldü. Elektronik sigara kaçakçılığı ve ülke içindeki satışlarla mücadele amacıyla ise 30 milyon sterlinlik (yaklaşık 1,1 milyar lira) bir bütçe ayrılacağı ifade edildi. Açıklamada, elektronik sigara kullanımının teşvik edilmesinin yalnızca sigarayı bırakmak isteyen yetişkinlere yönelik olduğu ve yılda 50 bin ile 70 bin kişinin bu yöntemle sigarayı bıraktığı bilgisi paylaşıldı.

Yeni uygulamanın halk sağlığının yanı sıra çevreye yönelik de önlemler içerdiği belirtilerek, geçen yıl her hafta yaklaşık 5 milyon tek kullanımlık elektronik sigaranın çöpe atıldığı, bu sayının 2022'de haftalık 1,3 milyon olduğu vurgulandı. Elektronik sigaralardaki kısıtlamaların çocukları korumak ve toplum sağlığını iyileştirmek adına atılan önemli bir adım olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Baysal uyardı; "Öksürüğün nedeni her zaman akciğer kaynaklı olmayabilir"
17.09.2026
Çan'da kardiyoloji uzmanı göreve başladı!
17.09.2026
Biga Devlet Hastanesi'nde SDS değerlendirmesi; Sağlıklı Bireyler, Güçlü Yarınlar!
17.09.2026
Erken tanı hayat kurtarıyor; Çan'da bilgilendirme standı kuruldu!
16.09.2026
Çan'da HAP tatbikatı!
16.09.2026
Lapseki Devlet Hastanesi’ne yeni uzman hekim
16.09.2026
Çanakkale’de sağlık çalışanlarına “Gebelik, Kadın ve Anne Sağlığı” eğitimi
16.09.2026
Biga'da yeni hekim göreve başladı!
16.09.2026
Sağlığınız için kontrolü ihmal etmeyin!
16.09.2026
Bayramiç Devlet Hastanesi'nde atık yönetimi eğitimi!
16.09.2026
Yenice’de lenfoma farkındalığı için stant açıldı
15.09.2026
Op. Dr. Ali Ömür Aydın'dan hayati uyarı!
15.09.2026
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Robotik Rehabilitasyon Ünitesi hizmete girdi
15.09.2026
Çan Devlet Hastanesi’nden Dünya Sepsis Günü’nde farkındalık mesajı
14.09.2026
Yenice’de Halk Sağlığı Haftası’nda anne ve çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları
13.09.2026
Ezine’de tütün kullanımına karşı farkındalık çalışması
13.09.2026