Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

e-Devlet’ten hemen kontrol edin! Adınıza borç çıkabilir!

✍️ Haber Merkezi 📅 06 Ocak 2024 15:05 👁️ 302 görüntüleme

2024 yılına girilmesiyle birlikte emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren bu vergi ödemeleri, mükellefler için önemli bir konu haline geldi. Vergilerin zamanında ödenmesi, gecikme zamlarıyla karşılaşmamak adına büyük bir önem taşıyor. İşte 2024 emlak vergisi ile ilgili detaylar:

2024 Emlak Vergisi'nin ilk taksit ödemeleri 1 Mart tarihinde başlayacak ve 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında tapu sahipleri vergi ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Vergi mükellefleri, TC kimlik numaraları veya sicil numaraları üzerinden online olarak ödemelerini gerçekleştirebilecekleri gibi e-devlet üzerinden de belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgilerini sorgulayabilecekler.

Ödemeler için belediyelerin vezne birimleri, posta çeki, e-belediyeler veya kredi kartı ile bankalardan havale ve EFT gibi çeşitli yöntemler kullanılabilecek. Vergi mükellefleri, ödemelerini geciktirmemek adına belirlenen süre içinde özenle işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Emlak vergisinden muafiyet konularına da değinilen haberde, 200 metrekareyi geçmeyen konutu olan emeklilerin bu vergiden muaf olduğu belirtiliyor. Bu muafiyetin oturulup oturulmamasına bakılmadığı ifade ediliyor. Ayrıca, EYT'lilerin emlak vergisinden muafiyetinin bu yıl Ocak ayı itibarıyla başladığı ve emeklilik hakkının verildiği tarih itibarıyla geçerli olduğu vurgulanıyor.

Emlak vergisi muafiyetleri kapsamında, ev hanımları, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşların konutlarından gelir elde etmemeleri durumunda bu muafiyetlerden yararlandıkları belirtiliyor. Bu detaylar, vergi mükelleflerinin ödemelerini gerçekleştirirken dikkate almaları gereken önemli konular arasında yer alıyor.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026