Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Diyarbakır'da 6 bin konutluk Yerinde Dönüşüm Projesi hızla ilerliyor!

✍️ Haber Merkezi 📅 28 Temmuz 2023 13:19 👁️ 170 görüntüleme

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ağır hasar gören ve yıkılan evlerin yerine yapılacak olan 6 bin 40 adet TOKİ konutunun örnek dairesi tamamlandı. Oğlaklı Mahallesi'nde hızla devam eden Yerinde Dönüşüm projesine 2 bin 652 vatandaş başvuruda bulundu. Vali Ali İhsan Su ise tamamlanan örnek daireyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Diyarbakır'da aylar önce temeli atılan 6 bin 40 adet TOKİ konutunun örnek dairesi tamamlandı. Kentte, Yerinde Dönüşüm projesine 2 bin 652 vatandaş başvuruda bulundu.

Örnek daire tamamlandı

6 Şubat Pazarcık ve Elbistan merkezli yıkıcı depremlerin ardından Diyarbakır’da evleri ağır hasar gören ve yıkılan vatandaşlara Bağlar ilçesi bağlı Oğlaklı Mahallesi'nde 6 bin 40 konutun yapımı hızla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, tamamlanan örnek daireyi gezerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

6 bin 40 konutun 1 yıl içerisinde hızlıca bitirilecek

Evleri ağır hasar alan ve yıkılan vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürmeleri için yapımı devam eden 6 bin 40 konutun 1 yıl içerisinde hızlı bir şekilde bitirip teslim edeceklerini belirten Vali Su, 6 Şubat depremini birçok ilin atlattığını, bunlardan birinin de Diyarbakır olduğunu hatırlattı.

6 Şubat'tan hemen sonra vatandaşların yıkılan konutlarının yerine konut ihtiyaçlarının giderilmesi adına Karacadağ bölgesi Oğlaklı Mahallesi'nde konut yapım işlerine başladıklarını ifade eden Vali Su, "6 Şubat'ta deprem oldu, biz Mart ayının içerisinde ilk temelleri attık. Şu anda bu bölgede 6 bin 40 konutun yapımı hızla devam ediyor. O zaman da ifade etmiştik 1 yıl içerisinde inşallah bu konutları bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

"Çok güzel olmuş, ben de çok beğendim"

Bugün biten örnek daireyi gezdiklerini aktaran Vali Su, "Buradaki konutlarımız 3+1 brüt 105 metrekare. Çok güzel olmuş, ben de çok beğendim. İnşallah evi yıkılan vatandaşlarımız zemini sağlam, havadar bir yerde konutlarına taşınacaklar. Burada tek konutlar değil, sosyal donatı alanları da okulu, camisi, alışveriş merkezleri, çarşısı da inşallah olmuş olacak" diye konuştu.

Vali Su, sözlerini şöyle tamamladı.

"Kırsal alanlarda da evi yıkılan vatandaşlarımıza da 609 konutun ve 180 ahırın ihalesi gerçekleştirildi, devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'mız da açıklamıştı. Yerinde Dönüşüm projesi çerçevesinde ilimizde 2 bin 652 vatandaşımız müracaat etmişlerdir. Onlarla da ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Çok kısa bir süre içerisinde konutlarımızı bitirip teslim edeceğiz."

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026