Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Cumhuriyet İkramiyesi Yatırma Tarihi Belli Oldu!

✍️ Haber Merkezi 📅 26 Ekim 2023 17:29 👁️ 87 görüntüleme

Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında bir kez verilmek üzere belirlenen 5000 TL emekli ikramiyesi Meclis tarafından kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bildirisine göre emekli ikramiyesi yalnızca çalışmayan emeklilere verilecek. İkramiye Kasım ayının ilk on beş günü içinde hesaplara yatırılmış olacak.

Cumhuriyet İkramiyesi Kimlere Verilecek?

Kabine toplantısı sonrası Erdoğan Cumhuriyet ikramiyesi için yaptığı açıklamada “Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

Dul ve yetim maaşı kapsamında emekli statüsünde olanların ise ikramiyeden pay alma oranları değişkenlik gösterebilir. Beklenen miktara göre çocuğu olmayan dullar yüzde 75, çocuğu olan dullar yüzde 50, yetim olan kişiler ise ikramiyeden yüzde 25 oranında faydalanacak. Bu oranlara göre çocuğu olan dul kişilerin ikramiye ödemesi 2500 TL, yetim kişilerinse 1250 TL olacak.

Farklı Partilerden Vekiller İkramiye Tutarını Kabul Etmedi

Emekli ikramiyesinin Meclis’te kabulünün ardından CHP milletvekilleri ikramiyenin 15 bin lira olmasını istedi. CHP üyesi Veli Ağbaba konuyla ilgili siyasi dolandırıcılık yorumunda bulundu. Ağbaba’nın açıklamalarında;

“5 bin lira çalışan emeklilere siyasi üçkağıtçılık. 2 milyona yakın emekli, keyfinden çalışmıyor. Siz 2 milyon emekliyi ayırıyorsunuz. Büyük bir vicdansızlık, siyasi dolandırıcılık. Biz 5 bin lira yerine 15 bin lira ödenmesini istiyoruz.

Eller kalkınca tüm Türkiye görecek. Siz siyasi dolandırıcılıkta ustasınız. Seçimden önce emekliyi ezdirmeyeceğiz diyorsunuz, seçimden sonra unutuyorsunuz. Akbaşoğlu (AKP Grup Başkanvekili) 5 bin lira sizin pantolonunuza, ayakkabınıza yetmez.

Sizin tuzunuz kuru, 2-3 maaş mı alıyorsunuz? Siz 30 bin lira elbise giyiyorsunuz. Emekli senin giydiğin gömleği alamaz. Sizin çevrenizde emekli yok mu, hiç utanmıyor musunuz? Almanya’da emekli 1400 Euro alıyor, Türkiye’de 250 Euro.” ifadeleri yer aldı.

SP milletvekillerinin verdiği yönergede ise ikramiyenin temmuz ayından itibaren 6 ay boyunca ödenerek toplamda 30 bin lira ödenmesi önerisi vardı.

 

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026