Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Siyaset

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Son Yolculuğuna Uğurlandı

✍️ İHA 📅 12 Temmuz 2025 19:11 👁️ 14 görüntüleme

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, kanser tedavisi gördüğü hastanede 53 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, kanser tedavisi gördüğü Maslak'taki özel bir hastanede 53 yaşında hayata gözlerini yumdu. Merhum Bulut, dün sabah vefat etmesinin ardından bugün ikindi namazını takiben Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Karacaahmet Mezarlığı'nda Toprağa Verildi

Cenaze törenine Bulut'un ailesi ve yakın dostlarının yanı sıra siyaset ve devlet erkânından önemli isimler katıldı. Törende TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Davut Gül, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan gibi isimler hazır bulundu. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş kıldırdı. Namazın ardından Yiğit Bulut'un naaşı, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze Töreninde AK Parti İstanbul İl Başkanı Konuştu

Cenaze töreninde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, "Öncelikle başımız sağ olsun. Kederli ailesine, kıymetli babasına, annesine, eşine ve değerli evlatlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah rahmet eylesin. Yiğit Bey, vatan sevgisi çok yüksek, bu duygusunu her zaman en güzel şekilde hissettiren ve ülkemiz için önemli işleri büyük bir fedakarlıkla yaptığını bizzat bildiğimiz, şahit olduğumuz bir vatan evladıydı. Hepimiz çok üzgünüz. Genç yaşta, amansız bir hastalığa yakalanarak aramızdan ayrıldı. Yüce Allah'tan rahmet diliyor, mekanı cennet olsun diyoruz. Rabbim, kalan ailesine ve tüm vatandaşlarımıza da bir kez daha sabırlar versin." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Aktuna’dan teşkilata net mesaj: “365 gün sahada olacağız”
17.09.2026
MHP Merkez İlçe yönetimi İl Müftüsü Topçu ile bir araya geldi
17.09.2026
Bakan Şimşek: "Hayat pahalılığıyla mücadele bizim en büyük önceliğimiz"
16.09.2026
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur"
15.09.2026
Deniz Erdem’den Merkez İlçe adaylığı: “Eşit, özgür, adil bir Çanakkale için adayım”
15.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'de darbeler defteri artık kapanmıştır"
13.09.2026
MHP İzmir'de Veysel Şahin güven tazeledi
13.09.2026
MHP Çanakkale İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti
13.09.2026
MHP Kalkım Belde Teşkilatı’nın yeni binası hizmete açıldı
12.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı
11.09.2026
Uganda’da Türk vatandaşları için dikkat çeken çağrı: “Ülkeyi terk edin”
11.09.2026
Vali Toraman’dan Yenice Kaymakamlığına ziyaret
11.09.2026
Ayvacık’ta Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret
11.09.2026
Altınkaya: “Kongreler sadece bir seçim süreci değildir”
10.09.2026
ÇESOB heyetinden Vali Toraman’a ziyaret
10.09.2026
Ergun: “Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım”
10.09.2026