Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

ÇTSO Başkanı Semizoğlu; “Kültür Festivali için çalışmayı kendimize görev edineceğiz”

✍️ Haber Merkezi 📅 02 Ağustos 2023 08:33 👁️ 53 görüntüleme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verilerine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, Ülkemizin kültür ve turizminin gelişmesine katkı sağlayan Kültür Yolu Festivallerinin yeniden başlayacağının müjdesini verdi.

 Festivallerin Çanakkale ayağının gerçekleştiği “Troya Kültür Yolu” etkinliğinin ikincisi 9 – 17 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

 Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu; “ Çanakkale’mizin markalaşmasına katkı sağlayan, kültürel etkinliklerin artarak bilinirliğimize olumlu etki eden festivalin ikinci kez düzenlenecek olmasını büyük bir coşku ile karşılıyoruz.

ÇTSO olarak; geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen, 10 gün boyunca kültür, sanat, müzik, spor, çocuk etkinlikleri ile İlimizin ekonomisine, üyelerimize, esnafımıza, turizme ve tanıtımımıza büyük katkı sağlayan “Troya Kültür Yolu Festivali” kapsamında çalışanlarımız, üyelerimiz ve meslek gruplarımızda bulunan turizm sektör temsilcilerimiz ile birlikte elimizden gelen tüm desteği sağlamaya çalışmış, ÇTSO Çanakkale Evi’nde de Çanakkale Deniz Ticareti Tarihi sergimiz ile katkı vermiştik. Bu yıl, ikinci kez düzenlenecek olan “Troya Kültür Yolu” öncesinde daha geniş kapsamlı bir çerçeve çizerek hazırlıkları tamamlamayı, festivalin daha geniş kitlelere ulaşarak İlimizin her anlamda değer kazanması için çalışmayı kendimize görev edineceğiz. Bu doğrultuda; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, ilgili kurumlarımız, İlimizde saha çalışmaları yapan ve Festival boyunca emek harcayan hemşerilerimiz, diğer paydaş kurumlarımız ve Çanakkale halkı ile birlikte el ele vererek bu festivalin, her yıl üzerine artı koyarak kalıcı hale gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Festivalin İlimizde ikinci kez yapılmasını sağlayan T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Festivale büyük bir başarıyla tekrar ev sahipliği yapacak Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir ve ekibine, ilgili kurumlara ve etkinliklerin kusursuz olması için İlimizde saha çalışmaları yapacak tüm çalışanlara teşekkür ederiz” dedi.

  

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026