Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

ÇTB HERKESİ ABD MALLARINI BOYKOT ETMEYE YERLİ MALI KULLANMAYA ÇAĞIRDI

✍️ Haber Merkezi 📅 01 Eylül 2018 16:21 👁️ 7 görüntüleme

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Abdullah Deniz başkanlığında Borsa Meclis...

ÇTB Hizmet binasında düzenlenen toplantıda ana gündem, döviz kurundaki artış, Evanjelist cemaatine yaranmak için ABD Başkanı Trump’ın Rahip Brunson'ın serbest kalması için savaşıyoruz diye konuşmaları ve ABD’nin NATO müttefiki Türkiye'ye dayattığı şartlar ile ilgili ABD'ye tepki gösterildi.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz “Son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyor ve devletimizin her daim yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz. Çanakkale iş dünyası olarak, ABD'nin ekonomik yaptırımları, döviz kurlarının yükselişi ve siyasi baskıların arttığı bu dönemde, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmekteyiz." dedi.
Herkesin seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiğine işaret eden Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz “Önümüzdeki dönemlerde, ekonomimizin dünyanın önde gelen ekonomileriyle rekabete girebilmesi ve ekonomik darboğazdan uzak kalınabilmesi için katma değeri yüksek, yükte hafif pahada ağır, inovatif gelişmelere ayak uydurabilen ürünlerin, ülkemizde en yüksek kaliteyle üretilmesi konusunda hem bizlerin hem de devletimizin üzerine büyük sorumluluk düşmektedir. Döviz kurundaki manipülatif ve spekülatif hareketlenmelere karşı, ekonomik istikrardan taviz verilmemesi, ekonomik ve siyasi reformların güçlü şekilde sürdürülmesi ve yatırım ortamının iyileşmesi için tüm vatandaşlarımız milli seferberlik ruhuyla harekete geçmelidir. Evini ve dükkanını dolar ile kiraya verenlerin de bu hatadan derhal dönmelerini ve yetkililerden de bu hususta önlem almalarını istediklerini kaydetti. Herkes ABD mallarını boykot ederek üzerine düşeni yapmalıdır." İfadelerini kullandı.
Başkan Deniz devamla” Ülkemizin silah sanayide yerli üretime geçmesi gibi, 2022’de çıkması planlanan yüzde yüz yerli otomobil projeleri gibi projeler ülkemiz için çok kıymetli projelerdir. Bu projelerimizin çoğalmasını ve yerli üretim yapan tüm firmalarımızın desteklenmesi gerektiği inancındayız. Kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir. Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Bu vesile ile bu mücadelede üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız.
Türkiye genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere herkesi ABD mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Ülke ve dünya kamuoyuna artık uyanın diyoruz. Gıda markalarında, içecek markalarında, temizlik ürünlerinde, elektronik markalarda, giyim markalarında, güzellik markalarında, arabalarda, sigarada ABD markalı ürünleri değil yerli ürünlerimizi kullanalım. ABD mallarına boykot uygulamaya derhal başlayalım. Her ithal ürünün bir alternatifi mutlaka vardır.
Buradan tüm halkımızı da bundan sonra her alanda yerli malı kullanmaya davet ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olursak aşamayacağımız, yenemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur” dedi.

CÜNEYT AKAY

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026