Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Eğitim

ÇOMÜ’den Sahte Diploma İddialarına İlişkin Açıklama: Soruşturmalar Başlatıldı

✍️ Haber Merkezi 📅 02 Ağustos 2025 15:21 👁️ 74 görüntüleme

Yükseköğretim Kurulu’nun kamuoyuyla paylaştığı “sahte diploma düzenlenmesi” iddialarının ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi konuyla ilgili resmi bir açıklama yayımladı.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kamuoyuyla paylaştığı “sahte diploma düzenlenmesi” iddialarının ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) konuyla ilgili resmi bir açıklama yayımladı. Üniversite, YÖK’ün talimatları doğrultusunda gerekli inceleme ve soruşturma süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.

YÖK Talimatı ile Süreç Resmen Başladı

Son günlerde medyada ve sosyal platformlarda gündeme gelen sahte diploma iddialarına yönelik olarak YÖK Başkanlığı'nın ilgili yükseköğretim kurumlarına gönderdiği yazı kapsamında, Türkiye genelinde idari süreçler yürürlüğe konuldu.

Bu doğrultuda ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, üniversite bünyesinde de incelemelerin başladığı vurgulandı. Rektörlük, gelen resmi yazı üzerine mevzuata uygun şekilde detaylı soruşturma sürecine geçildiğini bildirdi.


Şeffaflık ve Hukuki Sürece Vurgu

Açıklamada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin yükseköğretimde akademik güvenilirliği ve kurumsal itibarı korumaya kararlı olduğu belirtildi. Üniversite yönetimi, yasa dışı ya da etik dışı hiçbir uygulamaya müsamaha göstermeyeceklerini, bu çerçevede “sıfır tolerans” politikası izlediklerini ifade etti.

Yapılacak tüm işlemlerin şeffaflık, objektiflik ve hukuk devleti ilkelerine uygun şekilde yürütüleceği de vurgulandı.


Rektörlük: Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

ÇOMÜ Rektörlüğü, sürecin üniversite yönetimi tarafından titizlikle takip edildiğini belirterek, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgilendirilmesine önem verdiklerini aktardı. Yapılan resmi açıklamada, YÖK ile tam koordinasyon içinde hareket edildiği ve ilerleyen süreçte kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği bildirildi.

İlgili Haberler

2026-KPSS lisans sınavına 1 milyon 708 bin 329 aday katıldı!
16.09.2026
2026 KPSS Lisans iptal mi oldu? ÖSYM açıkladı: 392 aday için yeniden sınav
16.09.2026
Çanakkale dahil Okul kantinlerinde yeni dönem: Bu yiyecek ve içecekler artık satılmayacak
16.09.2026
Biga’da Örtülüce Köyü velileri Kaymakam Kayabaşı ile görüştü
16.09.2026
ÇOMÜ’de Yapı Yüzeyi Tasarım Teknikerliği Programı’nda ilk ders heyecanı
16.09.2026
Deniz; "Yarınlarımızı inşa edecek evlatlarımızın yanındayız"
16.09.2026
ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nde önlük heyecanı
16.09.2026
ÇTB'den eğitime destek!
15.09.2026
ÇYDD’den öğrencilere burs desteği: Başvurular 14-20 Eylül’de
15.09.2026
Bayramiç Kazdağları Yörükleri Derneği’nden yeni eğitim yılı mesajı
15.09.2026
ÇTB'den öğrencilere kırtasiye desteği!
14.09.2026
İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
14.09.2026
Çanakkale’de 2026-2027 Eğitim Yılı Coşkuyla Başladı
14.09.2026
Kampüs-Köy ile ÇOMÜ “Yangından yapay zekâya köylerin hayatına dokunacak”
14.09.2026
Şadan Doğan; "Eğitim yatırımlarımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz"
14.09.2026
Eğitim-Bir-Sen'den yeni eğitim-öğretim yılı açıklaması
13.09.2026