Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Spor

ÇOMÜ Kadın Voleybol Takımı İlkleri Yaşattı

✍️ Eren Derdes 📅 12 Ağustos 2026 15:00 👁️ 120 görüntüleme

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu nezdindeki tescil ve süreçlerini tamamlayarak tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı. ÇOMÜ, yeni sezonda Kadınlar 2. Lig’de Çanakkale’yi temsil edecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin spor alanındaki çalışmaları önemli bir başarıyla taçlandı. ÇOMÜ Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu nezdindeki tüm tescil ve resmi süreçlerini başarıyla tamamlayarak Kadınlar 2. Lig’e yükseldi.

Bu sonuçla birlikte ÇOMÜ, tarihinde ilk kez profesyonel liglerde mücadele edecek. Üniversite camiasında büyük gurur ve heyecan yaratan başarı, ÇOMÜ’nün akademik çalışmaların yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da öncü bir üniversite olma hedefinin önemli göstergelerinden biri olarak değerlendirildi.

ÇOMÜ TARİHİNDE BİR İLK

Kadın voleybol takımının profesyonel liglerde mücadele edecek olması, üniversitenin spor altyapısı açısından da tarihi bir dönüm noktası oldu.

ÇOMÜ Spor Kulübü, yeni sezonda Kadınlar 2. Lig organizasyonunda yer alarak hem üniversiteyi hem de Çanakkale’yi profesyonel voleybol platformunda temsil edecek.

Bu süreçte üniversite sporlarına verdiği destek, yönlendirici önerileri ve katkıları nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a da teşekkür edildi.

ERENOĞLU: “BU DAHA BAŞLANGIÇ”

ÇOMÜ Rektörü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, elde edilen başarının üniversite ve Çanakkale açısından büyük bir gurur olduğunu belirtti.

Erenoğlu, “ÇOMÜ olarak akademik ve bilimsel başarılara imza atarken, sporda da öncü ve iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyorduk. Kulübümüzün Türkiye Voleybol Federasyonu nezdindeki süreçlerini tamamlayarak tarihimizde ilk kez profesyonel liglerde yer alması, üniversitemiz ve Çanakkale’miz adına büyük bir gururdur” ifadelerini kullandı.

Başarıda üniversite sporlarına verilen desteğin önemine dikkat çeken Erenoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ederek, Kadınlar 2. Lig’de ÇOMÜ ve Çanakkale’yi temsil edecek sporcuları, teknik ekibi ve emeği geçen herkesi kutladı.

Erenoğlu açıklamasını, “İnanıyorum ki bu daha başlangıç; birlikte başardık, birlikte başaracağız!” sözleriyle tamamladı.

ÇANAKKALE PROFESYONEL LİGDE TEMSİL EDİLECEK

ÇOMÜ Kadın Voleybol Takımı’nın Kadınlar 2. Lig’e yükselmesiyle birlikte Çanakkale, üniversite çatısı altında profesyonel kadın voleybolunda da temsil edilecek.

Üniversite camiasında memnuniyetle karşılanan tarihi başarı, ÇOMÜ’nün spor yatırımlarının ve altyapı çalışmalarının önemli bir sonucu olarak değerlendirilirken, takımın yeni sezonda ligde göstereceği performans şimdiden merak konusu oldu.

İlgili Haberler

Çanakkaleli milli boksör Ada Eybey Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek
17.09.2026
Bigaspor’un yeni sezon forma sponsorları belli oldu
17.09.2026
ÇOMÜ Kadın Voleybol Takımı 2. Lig’de!
16.09.2026
Süper Lig’de 8 Kulüp PFDK’ya Sevk Edildi: İşte Gerekçeler
16.09.2026
Çanakkale Boğazı’nda balık tutanlar dikkat! Yeni kurallar yürürlükte
16.09.2026
ÇOMÜ’lü Ece Demir, Catalina Channel’ı 16 saat 43 dakikada geçti
16.09.2026
Çanakkale'de Judo Heyecanı Sona Erdi: Geleceğin Şampiyonları Güzelyalı’da Buluştu
16.09.2026
Biga’da Kurtuluş Günü heyecanı basketbol sahasına taşındı
16.09.2026
Çanakkalespor’da hedef 3. Lig!
16.09.2026
Gelibolu’nun okçularından Antalya’da çifte başarı
16.09.2026
ÇOMÜ’lü Ece Demir’den Catalina Channel’da büyük başarı
15.09.2026
Çanakkale Belediyespor’un minik yüzücülerinden 55 madalya
15.09.2026
Gianmarco Pozzecco: "Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve Türkiye Ligi'nde belli bir noktada olmayı çok istiyorum"
14.09.2026
Galatasaray, Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı
14.09.2026
Gelibolulu okçulardan çifte başarı!
14.09.2026
Çanakkaleli atletlerden İzmir ve Ayvalık’ta kürsü başarısı
14.09.2026