Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Sağlık

ÇOMÜ Hastanesi’nde parkinson farkındalığı konferansı!

✍️ Utku Yaşar Cüce 📅 13 Nisan 2025 13:45 👁️ 17 görüntüleme

Dünya Parkinson Günü kapsamında Nöroloji Anabilim Dalı Hareket Bozuklukları Divizyonu tarafından ÇOMÜ Hastanesi Konferans Salonu’nda Parkinson hastalığı bilgilendirme konferansı gerçekleştirildi. Etkinlik, Prof. Dr. Yıldızhan Şengül ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Çan'ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Yıldızhan Şengül’ün “Parkinson nedir? Tanı ve Hastalık Süreci’’ konuşmasıyla başlayan ilk oturum; Doç. Dr. Özgül Ocak’ın  “Hastalığın Tedavisinde Kullanılan İlaç ve Cerrahi Müdahaleler’’ sunumuyla devam ederken, Prof. Dr. Hatice Reşorlu’nun “Fizik Tedavi ve Parkinson’’ konuşmasıyla sona erdi.

2. Oturum Dil ve Konuşma Terapisti Gülcan Aca’nın “Konuşma – Yutma Sorunları ve Terapi yöntemleri” sunumuyla başladı. Dr. Öğretim Üyesi Bengi Ünal’ın “Parkinson Hasta ve Hasta Yakınlarının Farkında Olması Gerekenler’’ sunumunun ardından hastanemiz diyetisyeni Sevim Şahin’in “Parkinson ve Beslenme” sunumuyla etkinlik son buldu.

Etkinlikte “Birlikte Güçlüyüz’’ mesajı üzerinde durularak, parkinson hastalığına farkındalığın artırılması ve hasta yakınlarını süreç hakkında bilgilendirmek amaçlandı. Program, konuşmacılara verilen katılım belgesi ardından sona erdi.

İlgili Haberler

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Baysal uyardı; "Öksürüğün nedeni her zaman akciğer kaynaklı olmayabilir"
17.09.2026
Çan'da kardiyoloji uzmanı göreve başladı!
17.09.2026
Biga Devlet Hastanesi'nde SDS değerlendirmesi; Sağlıklı Bireyler, Güçlü Yarınlar!
17.09.2026
Erken tanı hayat kurtarıyor; Çan'da bilgilendirme standı kuruldu!
16.09.2026
Çan'da HAP tatbikatı!
16.09.2026
Lapseki Devlet Hastanesi’ne yeni uzman hekim
16.09.2026
Çanakkale’de sağlık çalışanlarına “Gebelik, Kadın ve Anne Sağlığı” eğitimi
16.09.2026
Biga'da yeni hekim göreve başladı!
16.09.2026
Sağlığınız için kontrolü ihmal etmeyin!
16.09.2026
Bayramiç Devlet Hastanesi'nde atık yönetimi eğitimi!
16.09.2026
Yenice’de lenfoma farkındalığı için stant açıldı
15.09.2026
Op. Dr. Ali Ömür Aydın'dan hayati uyarı!
15.09.2026
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Robotik Rehabilitasyon Ünitesi hizmete girdi
15.09.2026
Çan Devlet Hastanesi’nden Dünya Sepsis Günü’nde farkındalık mesajı
14.09.2026
Yenice’de Halk Sağlığı Haftası’nda anne ve çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları
13.09.2026
Ezine’de tütün kullanımına karşı farkındalık çalışması
13.09.2026