Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Siyaset

“Çanakkale Ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var”

✍️ Haber Merkezi 📅 17 Mart 2017 14:01 👁️ 0 görüntüleme

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Türk Milleti olarak;  Çanakkale Zaferinden 101 yıl sonra...

----------------

Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ak Parti iktidarlarıyla başlayan kalkınma hamlesinde bugün Çanakkale ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek “102 yıl önce şehadet şerbeti içilerek kurtarılan bu topraklar, bugün Türkiye’nin yükselen gücü haline gelmiş durumda” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Turan mesajında duygularını şöyle ifade etti “102 yıl önce Çanakkale toprakları eşsiz bir mücadeleye tanık oldu.Vatanımızı ve milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyen düşman orduları bütün imkânlarıyla üzerimize geldiler.
Toplarını, tüfeklerini kullanarak milletimizin direncini kırmaya çalıştılar.Ancak milletimiz toplara, silahlara karşı inançla, imanla direndi.Üstün fedakârlıklar göstererek tarihi bir destan yazdı.Milletimiz, ‘vatan toprağını düşmana ezdirmem’ diyerek yedi düvele meydan okudu.İnanmışlık ve adanmışlık karşısında düşman orduları çaresiz kaldılar.Çanakkale'de verilen bu destansı mücadele tarihin onurlu sayfalarında yerini koruyor.
Çanakkale Zaferi’nden 101 yıl sonra 15 Temmuz’da milletimiz yeni bir destanın öncüsü oldu. Adeta tarihin içerisinden yeniden dirilerek bütün dünyaya demokrasi ve bağımsızlık dersi verdi. Çanakkale Zaferi’nden aldığı ruhla istikbaline ve istiklaline sahip çıktı.
Bir medeniyet destanının öncüsü oldu.15 Temmuz günü Kut’ül Amare’deki, Dumlupınar’daki kahramanlık destanını bir kez daha canlı bir şekilde yaşadık.
Bu zorlu dönemde Çanakkale, atalarından devraldığı mirasla yine en önde oldu.Vatanına, bayrağına, istiklaline tıpkı 1915’teki gibi dört elle sarıldı.27 gün boyunca meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu.1915’te Çanakkale’de yankılanan söz, meydanlarda bir kez daha yankılandı: ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!”

TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI

Turan, son yıllarda Çanakkale’de başlayan yatırım seferberliğinin Şehitler Diyarı’nı Türkiye’nin yıldızı yaptığını belirterek sözlerini şöyle noktaladı “Çanakkale’miz bugün çok daha güçlü ve kendinden emin bir şekilde geleceğe doğru yol alıyor.102 yıl önce şehadet şerbeti içilerek kurtarılan bu topraklar, bugün Türkiye’nin yükselen gücü haline gelmiş durumda.Çanakkale, tarımda da, sanayide de, kültür alanında da gıda alanında da Türkiye’nin önde gelen marka kenti oldu.
1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin sembolü olmaya aday bir köprü niteliği taşıyor.Köprü, ulaşımı artırmasının yanında Trakya ile Marmara ve Ege Bölgesi arasındaki ticareti canlandıracak öneme sahip.Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Bölgesi ile önemli bir istihdam alanı sağlanacak.Türkiye, örnek bir OSB’ye kavuşacak. 2018’in “Troia Yılı” ilan edilmesine yönelik kampanya şimdiden Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda.Bütün bunlar Çanakkale’yi Türkiye’nin yükselen yıldızı haline getiriyor.Türkiye’nin yeni bir dönemeçte olduğu bu süreçte, bizi yeniden aydınlığa kavuşturacak olan şey, 102 yıl önce bu topraklarda açığa çıkan direniş ruhudur.
Milletimize kurulan tuzakları boşa çıkarmak için her zamankinden daha fazla 18 Mart’ı sahiplenmeliyiz.18 Mart, geleceğimizi aydınlatan bir meşale niteliği taşıyor. Seyit Onbaşıların, Yahya Çavuşların milli şuurla verdikleri mücadeleye, azme her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.Türkiye üzerinde küresel operasyonların arttığı bir dönemde hep bir ağızdan, ‘Çanakkale Geçilmez’ diye haykıralım.”

İlgili Haberler

Aktuna’dan teşkilata net mesaj: “365 gün sahada olacağız”
17.09.2026
MHP Merkez İlçe yönetimi İl Müftüsü Topçu ile bir araya geldi
17.09.2026
Bakan Şimşek: "Hayat pahalılığıyla mücadele bizim en büyük önceliğimiz"
16.09.2026
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur"
15.09.2026
Deniz Erdem’den Merkez İlçe adaylığı: “Eşit, özgür, adil bir Çanakkale için adayım”
15.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'de darbeler defteri artık kapanmıştır"
13.09.2026
MHP İzmir'de Veysel Şahin güven tazeledi
13.09.2026
MHP Çanakkale İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti
13.09.2026
MHP Kalkım Belde Teşkilatı’nın yeni binası hizmete açıldı
12.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı
11.09.2026
Uganda’da Türk vatandaşları için dikkat çeken çağrı: “Ülkeyi terk edin”
11.09.2026
Vali Toraman’dan Yenice Kaymakamlığına ziyaret
11.09.2026
Ayvacık’ta Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret
11.09.2026
Altınkaya: “Kongreler sadece bir seçim süreci değildir”
10.09.2026
ÇESOB heyetinden Vali Toraman’a ziyaret
10.09.2026
Ergun: “Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım”
10.09.2026