Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Bitcoin’de fiyatlar istikrar aramaya devam ediyor!

✍️ Haber Merkezi 📅 27 Nisan 2024 21:55 👁️ 71 görüntüleme

Bitcoin ağındaki her 210 bin blokta bir gerçekleşen ödül yarılanması, kripto para dünyasında büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Bu süreçte blok başı ödül miktarı azalırken, Bitcoin'in arzının azalması ve dolayısıyla fiyatlar üzerindeki potansiyel etkisi yatırımcılar tarafından dikkatle inceleniyor.

İlk kez Kasım 2012'de yaşanan yarılanma, blok başı ödül miktarını 50 Bitcoin'den 25'e düşürmüştü. Ardından Temmuz 2016 ve Mayıs 2020'deki yarılanmalarla birlikte blok başı ödül miktarı sırasıyla 6,25'e ve en son geçen hafta 3,125'e düşürüldü.

Geçmiş yarılanma dönemlerinde genellikle Bitcoin fiyatlarında yükselişler görülmüş olsa da, son yarılanma sonrasında fiyat hareketleri sınırlı kaldı. Bu durum, kripto topluluğu tarafından arzın kısıtlanması ve yarılanmanın önemi açısından dikkate değer bulundu.

Ancak Bitcoin'in fiyatındaki hareketlilik sadece ödül yarılanmasıyla sınırlı değil. Özellikle jeopolitik gerginlikler ve piyasadaki belirsizlikler gibi faktörler de Bitcoin fiyatlarını etkiliyor. Örneğin, Orta Doğu'daki artan gerilimler ve İran ile İsrail arasındaki gerginlikler, Bitcoin fiyatlarında düşüşlere neden oldu.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesine rağmen, jeopolitik gerilimlerle yön bulmakta zorlandı. Bu durum, kripto para biriminin fiyatının çeşitli faktörlere duyarlı olduğunu ve her dönemin kendine özgü koşullarına bağlı olarak değişebileceğini gösteriyor.

Analistler, kripto para dünyasının gelecekteki gündeminin regülasyonlar, Ethereum ETF'leri, emeklilik fonlarının Bitcoin'e olan ilgisi ve diğer ülkelerdeki ETF gelişmeleri gibi konuları içereceğini belirtiyor. Bu noktada, yatırımcıların geçmiş trendleri dikkate alırken mevcut ekonomik ve jeopolitik koşulları da göz önünde bulundurmaları önem arz ediyor.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026