Beyşehir ilçe merkezinde bulunan Soğla mevkisindeki sazlık alan, henüz belirlenemeyen bir sebep sonucu öğlen saatlerinde alevlere teslim oldu. Kuş cenneti olarak bilinen Beyşehir Gölü'nün sazlık alanında meydana gelen yangın, yaşam süren su kuşlarını olumsuz etkiledi. Alevlerin yükseldiği kesimlerden kaçmaya çalışan su kuşları, çevrede gökyüzünde kara duman oluşturan yangından etkilendi.
Detaylar: Yangın, Soğla bölgesindeki besihanelerin karşısında bulunan sazlık alanda başladı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri, bölgedeki balçık ve bataklık nedeniyle yangına müdahalede bulunamadı. Rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte yangın, çevreye yayılmaya başladı. İtfaiye ekipleri, yerleşim alanlarına tehdit oluşturmadığı tespit edildikten sonra bölgeden ayrıldı.
Su Kuşları Tehlikede: Beyşehir Gölü'nün su kuşları, yangın nedeniyle olumsuz etkilendi. Alevler ve duman nedeniyle su kuşları, sürüler halinde alandan uzaklaşmaya çalıştı. Yangının şiddeti ve rüzgarın etkisiyle söndürme çalışmalarına bir süre müdahale edilemezken, yangın sonunda rüzgarın etkisini kaybetmesiyle kendiliğinden söndü.
Yangın Sonrası Durum: Olay yerinden ayrılan ekipler, yangının yerleşim alanları için tehdit oluşturmadığını belirledi. Beyşehir Gölü'nün su kuşları ise yangın nedeniyle yaşadıkları stresli anlarla karşı karşıya kaldı.