Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Siyaset

Aynur Tuna Yavaş; “Belediye Başkanı Gökhan utanmadan tatil yaptı”

✍️ Haber Merkezi 📅 28 Ağustos 2023 11:55 👁️ 168 görüntüleme

AK Parti Merkez ilçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, yangın felaketinin yaşandığı günlerde CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın tatilde olduğunu iddia ederek sert bir şekilde eleştirdi.

Başkan Yavaş; “Güzel memleketimiz Çanakkale'miz yangınla savaşırken, belediye başkanı Gökhan utanmadan tatil yaptı. Böylesine kritik bir dönemde belediye başkanının bu tutumu kabul edilemez” dedi.

Kentte yaşanan orman yangını faciasına yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş; "Çanakkale'deki yangın felaketi ülkemizi derin bir üzüntüye boğdu. Zor zamanlarda bir araya gelmek ve dayanışma içinde olmak, vatandaşımızın ortak görevidir. Birlik ve beraberlik ruhu, Türkiye'nin en güçlü silahıdır ve bu zorlu anlarda da önemini bir kez daha göstermektedir. Ülkemizin birlik ve beraberlikten aldığı güçle, Çanakkale'deki yangın felaketine karşı verilen mücadele, takdire değer bir çabayla sürdürüldü. Devletimizin tüm imkanları seferber edilirken, kahraman itfaiye ekipleri ve gönüllüler büyük bir özveriyle yangına karşı savaştı. Vatandaşlarımızın duaları ve desteği, bu mücadeleyi daha da güçlü kıldı” dedi.

“Belediye başkanının bu tutumu kabul edilemez...”

“1500 hektarlık alanda etkili olan yangında "Çanakkale ruhu" yeniden canlanıp, gurur veren bir dayanışma örneği sergilenirken, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yangın bölgesine hiç uğramayıp, sosyal medya hesabından "Yangın umarım söndürülür" mesajı kamuoyunda eleştirilere neden olmuştur” diyen Başkan Yavaş; “Yangın bölgesine gitmeyip sadece sosyal medya üzerinden pişkince mesaj paylaşmak, vatandaşlarımızın beklentileriyle örtüşmemektedir. Güzel memleketimiz Çanakkale'miz yangınla savaşırken; Kimi alevlerin ortasına bir bidon suyla, kimisi ise alevlerin ortasına traktörüyle daldı. Çocuklar bölgeye su, vatandaşlar ise erzak taşırken, belediye başkanı Gökhan utanmadan tatil yaptı. Böylesine kritik bir dönemde belediye başkanının bu tutumu kabul edilemez... Yangın felaketini birlik ve beraberlik ruhuyla atlattığımız için şükrediyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu zor günlerde hep birlikte dayanışma göstererek yaralarımızı saracağız." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Aktuna’dan teşkilata net mesaj: “365 gün sahada olacağız”
17.09.2026
MHP Merkez İlçe yönetimi İl Müftüsü Topçu ile bir araya geldi
17.09.2026
Bakan Şimşek: "Hayat pahalılığıyla mücadele bizim en büyük önceliğimiz"
16.09.2026
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur"
15.09.2026
Deniz Erdem’den Merkez İlçe adaylığı: “Eşit, özgür, adil bir Çanakkale için adayım”
15.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'de darbeler defteri artık kapanmıştır"
13.09.2026
MHP İzmir'de Veysel Şahin güven tazeledi
13.09.2026
MHP Çanakkale İl Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti
13.09.2026
MHP Kalkım Belde Teşkilatı’nın yeni binası hizmete açıldı
12.09.2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol oynadı
11.09.2026
Uganda’da Türk vatandaşları için dikkat çeken çağrı: “Ülkeyi terk edin”
11.09.2026
Vali Toraman’dan Yenice Kaymakamlığına ziyaret
11.09.2026
Ayvacık’ta Kıbrıs Gazilerine anlamlı ziyaret
11.09.2026
Altınkaya: “Kongreler sadece bir seçim süreci değildir”
10.09.2026
ÇESOB heyetinden Vali Toraman’a ziyaret
10.09.2026
Ergun: “Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım”
10.09.2026