Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Kültür

Akhilleus Tümülüsü Nerede?

✍️ Eren Derdes 📅 04 Ekim 2024 07:35 👁️ 86 görüntüleme

Çanakkale’de ilgi çeken noktalardan biri de Akhilleus Tümülüsü oluyor. Peki Akhilleus Tümülüsü nerede? İşte detaylar…

Akhilleus Tümülüsü, Çanakkale'nin Ege kıyısında, Troya Savaşı'nın yaşandığı düşünülen bölgede yer alan ve mitolojik kahraman Akhilleus ile ilişkilendirilen bir yapıdır. Bu tümülüs, yüzyıllardır tarihçilerin ve arkeologların dikkatini çekmiş ve hakkında birçok teori ortaya atılmıştır.

Yunan mitolojisinin en ünlü kahramanlarından biri olan Akhilleus, ölümsüz bir anneye sahip olmasına rağmen topuğundan vurularak ölen, güçlü ve cesur bir savaşçı olarak bilinir. Troya Savaşı'nda Yunan ordusunun en önemli savaşçılarından biridir.

Tümülüs, antik çağlarda önemli kişilerin veya toplulukların mezarları üzerine yapılan toprak yığınlarıdır. Genellikle konik veya kubbe şeklinde olan bu yapılar, ölen kişinin sosyal statüsünü ve toplumdaki yerini gösterir.

Tümülüsün gerçekten Akhilleus'a ait olup olmadığı kesin olarak bilinmemektedir. Ancak, bölgenin mitolojik önemi ve tümülüsün konumu bu teoriyi destekler niteliktedir. Tümülüsün ne zaman yapıldığı konusunda kesin bir tarih verilmesi zordur. Fakat, yapılan araştırmalar sonucunda MÖ 2. bin yıla ait olduğu tahmin edilmektedir.

Tümülüs, doğal tepenin üzerine inşa edilmiş ve taşlarla güçlendirilmiştir. İç kısmında mezar odası veya hazine bulunup bulunmadığı ise henüz tam olarak bilinmemektedir. Akhilleus Tümülüsü'nü ziyaret etmek için özel bir izin alınması gerekmemektedir.

Akhilleus Tümülüsü, hem tarihi hem de mitolojik önemi olan gizemli bir yapıdır. Eğer Çanakkale'ye yolunuz düşerse, burayı ziyaret ederek tarihin derinliklerine inebilir ve efsanelerin izini sürebilirsiniz.

İlgili Haberler

Itırlı Bahçe'de “Adresinde Bulunamadı” sergisi açıldı
17.09.2026
Çanakkale Bienali 20 yaşında!
17.09.2026
Harry Potter Dizisine Üç Yeni Oyuncu Katıldı
17.09.2026
ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yonca Yüksel’e “Yılın En Başarılı Vokal Koçu” ödülü
16.09.2026
Çanakkale’de 4 Bin 200 Yıllık Savunma Duvarı Bulundu!
16.09.2026
Genç Sinemacıların Kalemi Perdede: Benim Eserim 7
16.09.2026
Prof. Dr. Reyhan Körpe’den ikiz lahit değerlendirmesi!
15.09.2026
Liseli Gençler Çocukların Okuma Rehberi Oluyor
15.09.2026
Talas’ın Çanakalle Müzesi ilgi görüyor!
14.09.2026
"Ankara'da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu
14.09.2026
30. İstanbul Tiyatro Festivali 22 Ekim'de Başlıyor
14.09.2026
Artvin’de yılın son boğa güreşleri yapıldı
13.09.2026
Tom Cruise Başrollü Digger'dan Yeni Görseller Geldi
13.09.2026
Hara Eylül Ayında Müzik ve Tiyatroyu Buluşturuyor
12.09.2026
Berlin Sokaklarında Bir Aile: 4 Blocks Zero
11.09.2026
Seramik Müzesi'nde Atölye Buluşması!
10.09.2026