Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Asayiş

400 gram altını pazarda çaldırdı

✍️ Deniz Çetin 📅 03 Temmuz 2026 19:06 👁️ 11 görüntüleme

Adana'da yaşayan Suriye uyruklu kadın, pazara alışverişe giderken evde çalınır korkusuyla yanında götürdüğü 400 gram altın dolu cüzdanını çaldırdı. Suriye'de ev yaptırmak için biriktirdiği altınları çalınan kadın, gözyaşlarını tutamadı.

Olay, geçtiğimiz Pazar günü akşam saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'nde kurulan semt pazarında meydana geldi. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen 4 çocuk annesi Meryem El Muhammed (37), mobilyacı eşiyle birlikte 17 yıl boyunca çalışarak 400 gram altın biriktirdi. Evde çalınır korkusuyla altınları sürekli yanında taşıyan kadın, pazara giderken de altınları yanında götürdü.

Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı
İddiaya göre, karpuz seçerken arkasından yaklaşan tanımadığı bir kadın, Meryem El Muhammed'e sarıldı ve o sırada çantasındaki altın dolu cüzdanı aldı. Pazarcıya para vermek için çantasını açan genç kadın, altın dolu cüzdanının olmadığını fark edince çalındığını anlayıp karakola gidip şikayetçi oldu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik kameralarını inceleyip Meryem El Muhammed'in tarif ettiği kadını yakalamak için çalışma başlattı.

"Suriye'ye gidip ev yaptıracaktık"
Yaşadıklarını İHA'ya anlatan Meryem El Muhammed, gelecek ay Suriye'ye dönmek için hazırlandıklarını, orada ev yaptırmak için altınları biriktirdiklerini söyleyerek, "Pazara alışveriş için gittim, karpuz seçerken bir kadın geldi ve bana sarıldı. O anda hiç fark etmedim, çantamdan altın dolu cüzdanı almış. O altınlar bizim 17 yıllık birikimimizdi. Suriye'deki savaşta evimiz yıkıldı, oraya gidip ev yaptıracaktık. Gelecek ay Suriye'ye dönecektik ama bu iş başımıza geldi. Ben altınlar evde çalınır korkusuyla yanımda taşıyordum, pazarda çaldırdım. Bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

İlgili Haberler

Çanakkale'de 29 kaçak göçmen yakalandı
18.09.2026
Çanakkale dahil 8 ilde 9 organize suç örgütüne yönelik operasyon: 76 şüpheli yakalandı
17.09.2026
Gelibolu'da apartman boşluğuna düştü, itfaiye ekipleri kurtardı!
17.09.2026
Biga'daki silahlı olayın şüphelisi yakalandı
17.09.2026
Çanakkale’de kent genelinde çalışmalar sürüyor
16.09.2026
Uygulama yapan ekiplerden kaçtı, cezası ağır oldu
16.09.2026
Arama Kurtarma Köpekleri Trabzon’da Eğitiliyor: Yeni Eğitim Üssü
16.09.2026
Aracı Sinyal Kesiciyle Kilitleyip Hırsızlık Yaptılar
16.09.2026
JASAT, yangın süsü verilen cinayeti X-Ray görüntüsüyle çözdü
16.09.2026
Beyaz eşya ve kombi tamiri vaadiyle 12 kişiyi 300 bin TL dolandırdı: Tutuklandı
15.09.2026
Beşinci kattan düşerek hayatını kaybeden genç kız son yolculuğuna uğurlandı
15.09.2026
"Seviyoruz ama" dedi, 21 bin lira ceza yedi… Abartı egzoz pahalıya patladı
15.09.2026
Ölülere bile yaş sebze meyve faturası kesmişler
15.09.2026
Fethiye'de baba ve iki çocuğu iş yerinde ölü bulundu
15.09.2026
İznik Gölü’nde kayıp öğretmenin cansız bedenine ulaşıldı
15.09.2026
Karacaören Caddesi’nde doğalgaz hattı zarar gördü
15.09.2026