Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Spor

26 yıllık Hasret sona erdi Tarih Yazdılar: Bigaspor 3. Lig’de!

✍️ Eren Derdes 📅 23 Mayıs 2026 09:53 👁️ 15 görüntüleme

Çanakkale futbolu tarihi bir başarıya tanıklık etti. Bölgesel Amatör Lig finalinde Torbalıspor’u 3-1 mağlup eden Bigaspor, büyük bir zafere imza atarak TFF 3. Lig’e yükseldi.

Manisa’da oynanan ve nefesleri kesen final mücadelesinde mavi-beyazlı ekip, ikinci yarıda ortaya koyduğu etkili futbolla şampiyonluğa uzandı.

Karşılaşmayı tribünden takip eden yüzlerce Bigaspor taraftarı, maç boyunca takımlarına büyük destek verirken, son düdükle birlikte sevinç seli yaşandı. Aylar süren emek, inanç ve mücadelenin karşılığı alınırken, Biga adeta tek yürek oldu.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadelede Bigaspor, aradığı golü ikinci yarının hemen başında buldu. Dakikalar 53’ü gösterdiğinde sahneye çıkan Fatih Deniz, ağları havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra baskısını artıran Bigaspor, rakibine nefes aldırmadı. Maçın 68. dakikasında takım kaptanı Melih Şencan, attığı golle farkı ikiye çıkararak tribünleri bir kez daha ayağa kaldırdı.

Torbalıspor, 81. dakikada bulduğu golle umutlansa da Bigaspor’un zafer yürüyüşünü durduramadı. Mücadelenin son dakikalarında sahneye çıkan Eray Can Akkaya, attığı golle skoru 3-1’e getirerek şampiyonluğu ilan etti.

Son düdüğün ardından sahada ve tribünlerde büyük coşku yaşandı. Futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar bu tarihi başarıyı birlikte kutladı.

ŞAMPİYON BİGASPOR, TFF 3. LİG’DE!

Aylar süren alın teri, bitmeyen inanç ve büyük mücadele sonunda mutlu son geldi.
Bu sadece bir şampiyonluk değil; bir kentin yeniden ayağa kalkışı, bir armanın gururla yükselişi oldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği başkanı Ünal Özcan ise kutlama mesajı yayınladı: Çanakkale’mizin güzide ilçesi Biga’nın gururu Bigaspor’u, Torbalıspor karşısında elde ettiği 3-1’lik anlamlı galibiyet ve 3. Lig’e yükselme başarısından dolayı yürekten kutluyorum.

Bu büyük başarıda emeği geçen futbolcularımızı, teknik heyeti, yönetimi ve her şartta takımının yanında olan taraftarlarımızı tebrik ediyor; Bigaspor’a 3. Lig’de üstün başarılar diliyorum.

Bu gururu bizlere yaşatan Bigaspor, sadece Biga’mızın değil, tüm Çanakkale’mizin ortak sevinci olmuştur.”

İlgili Haberler

Çanakkaleli milli boksör Ada Eybey Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek
17.09.2026
Bigaspor’un yeni sezon forma sponsorları belli oldu
17.09.2026
ÇOMÜ Kadın Voleybol Takımı 2. Lig’de!
16.09.2026
Süper Lig’de 8 Kulüp PFDK’ya Sevk Edildi: İşte Gerekçeler
16.09.2026
Çanakkale Boğazı’nda balık tutanlar dikkat! Yeni kurallar yürürlükte
16.09.2026
ÇOMÜ’lü Ece Demir, Catalina Channel’ı 16 saat 43 dakikada geçti
16.09.2026
Çanakkale'de Judo Heyecanı Sona Erdi: Geleceğin Şampiyonları Güzelyalı’da Buluştu
16.09.2026
Biga’da Kurtuluş Günü heyecanı basketbol sahasına taşındı
16.09.2026
Çanakkalespor’da hedef 3. Lig!
16.09.2026
Gelibolu’nun okçularından Antalya’da çifte başarı
16.09.2026
ÇOMÜ’lü Ece Demir’den Catalina Channel’da büyük başarı
15.09.2026
Çanakkale Belediyespor’un minik yüzücülerinden 55 madalya
15.09.2026
Gianmarco Pozzecco: "Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve Türkiye Ligi'nde belli bir noktada olmayı çok istiyorum"
14.09.2026
Galatasaray, Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı
14.09.2026
Gelibolulu okçulardan çifte başarı!
14.09.2026
Çanakkaleli atletlerden İzmir ve Ayvalık’ta kürsü başarısı
14.09.2026