Her şeyin yepyeni bir döneme gireceği (Dipsiz Kiler, boş Ambar) sözlerin düşüncelerin sona ereceği gün. 28 Mayıs 2023 malum seçim günü sabahında Sayın İl Sağlık müdürümüz Operatör Doktor Gökhan Baştürk tarafından verilen bilgiye göre oy kullanmaya gitmekte zorlanan vatandaşlara ulaşımda kolaylık sağlanacağı, bütün ambulans araçlarının hizmette hazır olduklarını telefonla bildirilmesi durumunda gelip oy kullanılacak adrese bırakılacağı bildirildi. Ve sağolsunlar 28 Mayıs sabahı verilen telefonu arayıp kendimin 83 eşimin de 79 yaşında olduğunu ve bize yardımcı olmalarını istediğimi bildirince hemen 5 dakika içinde şoför Mahmut Bey ve hemşire Zeynep Hanım son derece sempatik tavırları ile Vahit Tuna okulunda zemin katta bulunan 1202 no’lu sandığa kadar bize eşlik ettiler. Neşe içinde oyumuzu kullandık. Biri dedi ki “ne yakışıklı olmuşsunuz” deyince, “Tabii “dedim. “Limonla ıslanmış şekillendirilmiş saçlar yandan taranmış olsun. Paraya ne lazım fiyakan düzgün olsun.” Dedim. “Henüz 83 yaşında gonca tomurcuk, çiçek dahi açmamış çağdayım.” diye esprili sözler söyleyince hepsinin hoşuna gitti. Keyifle evimize döndük. Tabii insanların böyle neşeli ve motive edici sözler duymak hoşuna gidiyor. Velhasıl İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli arkadaşlara sonsuz teşekkürler ediyorum.
İnşallah 29 Mayıs'la birlikte Yeni Türkiye'ye Merhaba dedik.
Sayın çok aziz ve kıymetli Kaleninsesi okuyucularım. Kusura bakmayın benim modelim 39 bazen yürüme zorluğu çektiğimi görünce çok kıymetli bayan kardeşlerim gelip koluma girer yardımcı olmak isterler ve bende onlara 39 modelim ben artık bizim modeller böyle deyince. Bana takılırlar, “beyefendi sizin bu modelde arazi vitesi dahi yok yürüme güçlüğünü ondandır.” Derler.
1948 yılında babamın 5 tonluk Austin kamyonu vardı. Uzunköprü-İstanbul arası en az 8 tane Deve ağlatan-Deve bağırtan vs. yokuşu varmış. Bir gün otobüs durağında rastladığım kişilerden birine bunu anlatırken o da bana “en zorlusu şimdi ki en kıymetli yerlerden Beylikdüzü Yokuşu imiş. Adamın biri bir çift mandayla orada bir kulübe kurmuş ücret karşılığı çekim yapıyormuş. “dedi. Bende “ Sen nereden biliyorsun.?” Dedim. “Ben de Uzunköprü'nün Celepler Mahallesi’ndenim. Babam o yıllarda oralarda çok şoförlük yapmıştı. “ dedi. O zamanlar öyleymiş kızım dedim. O da “ Geçmişe mazi derler baba.. Artık sen şimdilere bak.” Deyince içimden “söz konusu miras olunca eski kıymetli olur….Diğer türlü kıymeti bilinmez.”
Diye iç geçirdim.
Bütün kalbimle seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.