Çanakkale Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Necati Ateş açıklamalarda bulundu.
Çanakkale Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Necati Ateş Kaleninsesi Gazetesi muhabiri Sedef Cansu Karakuş’a açıklamalarda bulundu. Ateş açıklamalarından Çanakkale Ruhunu gençlere spor yaparak kazandırmak istediklerini ifade etti.
Çanakkale Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Necati Ateş, 2017 yılından beri hizmet vermekte olan Çanakkale Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin faaliyetlerine yönelik Kaleninsesi Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Ateş; "Çanakkale gençlerine, Çanakkale ruhunu spor yaparak kazandırmak amacıyla hareket ediyoruz. Gençleri bilinçli, sağlıklı, toplumda kendini ifade edebilen, özgüvenli bireyler olabilmeleri için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunları spor aracılığı ile yediden yetmişe yansıtmaya çalışıyoruz." dedi.
İsteyen herkes katılabiliyor
Derneğimizde Kick Boks, Wushu, Karate, Jiu Jitsu branşlarında faaliyet gösteriyoruz. Benim yıldatını süresiz ödediğim yıldatlar var. Her sene seminere giderim, takip ederim ve oradan aldığım bilgileri eğitimleri de öğrencilerime aktarıyorum. Derneğimizde Kick Boks ve Karateye ağırlık veriyoruz. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile koordine olarak altı yaştan itibaren eğitim veriyoruz. Üst sınırımız yok isteyen herkes katılabilir. Yaş gruplarına göre ayırıyoruz zaten. 10-15 kişilik gruplarım var ama bu pandemi sebebi ile bunlara daha fazla dikkat etmeye başladık. Pandemi sebebi ile de öğrenciler internet üzerinden kaydoluyorlar. Pandemi öncesinde öğrencilerini izlemeye gelen veliler oluyordu, öğrencileri izliyorlardı ama pandemi sebebi ile bunu yapmamaya başladık. Velileri içeri almıyoruz artık
Hedeflerini öğreniyoruz
Derneğimizde, hem eğitim hem öğretim gerçekleştiriyoruz. Bize müracaat eden öğrencilerle ilk etapta duygusal bağ kurmamız gerekiyor. Çocuklara sadece yumruk, tekme atmayı öğretip bırakmıyoruz. Bize gelen kişiyi özellikle ruh beden ve sosyal durumu ile anlamaya çalışıyorum. Çünkü mücadele sporuna gelen çocuklar ve ya gençler maddi olarak çok üst seviyede insanlar değiller. Bize genelde memur, işçi, dar gelirli aile çocukları geliyor. Biz bunlara ne istediklerini soruyoruz, hedeflerinin ne olduğunu soruyoruz. Neden buraya geldin, neden bu sporu yapmak istiyorsun gibi soruların cevaplarını alıyorum, ona göre ihtiyaçlarını belirleyip hareket ediyorum. Bazıları sinir stres atmak için geliyor, bazıları milli sporcu olmak için geliyor, bazıları kendini ifade etmek istediği için geliyor bazısı da ben arkadaşımdan öğrendim, beni buraya yönlendirdi, o Türkiye şampiyonu olmuş ben de spor yapmak istiyorum diyor. Benim spor kulübüme gelen arkadaşlar genelde referans yoluyla geliyorlar. Komşusundan, arkadaşından, öğretmeninden, yakınından benim ismimi duyarak geliyorlar. Olumlu reklamımız olduğu için en çok oradan öğrenci geliyor
Özellikle bayrağa saygıyı, vatana millete saygıyı öğretiyorum
Öncelikle gelen çocuklarla muhakkak duygusal bağ kurmaya çalışıyorum. Ondan sonra öğretimle beraber eğitim de veriyorum. Özellikle bayrağa saygıyı, vatana millete saygıyı öğretiyorum. Bir doğu kültürü var bizim mücadele sporlarında. Bir salona girerken günaydın demeyi, iyi günler demeyi, iyi akşamlar demeyi bir çok çocuğumuza aşıladım. Konuşmaktan çekinen, sosyalleşemeyen çocuklarımız vardı. Göz teması dahi kuramıyor birçok öğrenci. Çok zeki olabilir, bu durumun çocukların zekası ile bir ilgili yok ama sosyal değil çocuklarımız. Karşıdaki kişiye baktığı zaman göz teması kuramıyorlar. Bunları tespit ettim, hatta birçok tespit ettiğim öğrencilerin velileri ile konuşup doktora yönlendirdim. Psikoloğa, sosyoloğa, fizyoterapiste yönlendiriyorum. Gençlik İl Müdürlüğünde de artık çok fazla sosyolog, fizyoterapist var, onlara yönlendiriyorum. Oradan randevu alıyorlar, düzenli bir şekilde randevulara gidip o sıkıntılarına da destek alıyorlar. Ben sadece işimi yapıp diğer sorunları boşver diyemiyorum. Birçok öğrencimde düztabanlık vardı, onları tespit ettim. Gelen çocukların fizik yapısı, sosyal yapısı, psikolojik durumu gibi konularla ilgileniyorum
Gençlerimize güzel örnek olmaya çalışıyorum
Zaten işini doğru yapacaksan ilgilenmek zorundasın. Bu yüzden antrenörlük gerçekten zor ve sevmen gerekiyor. Sevmezsen bizim bu işi yapmamız çok zor. Hele ki bu pandemi araya girdi, derneklerini kapatan kapatana. Ben mesleğim gereği, emekli askerim ben. Buraya bir bağlılığım yok, ben faydalı olmak istiyorum, çevremdeki gençleri kurtarmaya yardımcı olmaya çalışıyorum. Örnek olmaya çalışıyorum, aktif olarakta hala dövüşüyorum. Bu sene dünya şampiyonasına, Avrupa şampiyonasına çıkacağım. Gençlerimize güzel örnek olmaya çalışıyorum.
Daha verimli çalışmaya başladım
Pandemiden dolayı gereken tedbirleri aldık ama velilerimiz çocukları hasta olacak diye öğrenci kaybımız oldu. Ama bilinçli aileler, özellikle milli sporcularımız aileleri, çocuklarının aktif spor yapmaları gerektiğini bildikleri için, devam ettiler. Yüzde elliye yakın sporcu kaybı yaşadık. Ama ben ısrarla bırakmadım, açık olmamıza izin verilen saatlerde salonumu açtım, gelmek isteyenlerle yine aynı şekilde daha verimli çalışmaya başladım. Çünkü 15 kişi geliyorsa, 6-7 kişiye düştük ve çalışmalara devam ettik, bu 6-7 kişi için avantajlı oldu. Gelen sporcu üzerine daha çok koyarak ilerledi.
Resmi olarak müracaat ediyoruz, cevap yok
Biz çok emek ediyoruz, çalışıyoruz. Milli sporcu sayımız çok fazla. Benimle beraber 16-17 tane milli sporcum oldu. Biz bu çocuklarımızla beraber Çanakkale için ödüller, değerler kazanıyoruz. Ama bir Belediye Başkanından randevu almaya çalışıyoruz olmuyor, Valiliğe çıkıyoruz cevap gelmiyor. Bu çocuklar Çanakkale'yi temsil etmiş, ulusal-uluslararası şampiyonalar almış ama kendileri tebrik edilmiyor. Bu çocuklarımızın elinden tutup en azından küçük bir hediye, gönül alma yapılabilir. Yerel gazetelerimize haber olarak sunma, ruhunu okşama gibi olaylar yok. Yani gidiyoruz geliyoruz, resmi olarak müracaat ediyoruz, cevap yok. En çok rahatsız olduğumuz konu bu.